Consilierii raionali, convocaţi în şedinţă ordinară

26 ianuarie 2024

La 26 ianuarie curent consilierii raionali s-au întrunit în şedinţă ordinară conform Dispoziţiei preşedintei raionului nr.07 din 16.01.2024 Cu privire la convocarea Consiliului raional Şoldăneşti în şedinţă ordinară.

  Din cei 27 consilieri aleși, în cadrul şedinţei au fost prezenți 25, ședința fiind prezidată de consilierul Anatolie Tatarenco.

În debutul şedinţei a fost onorat Drapelul de Stat al Republicii Moldova. Dl Anatolie Tatarenco preşedintele şedinţei, a supus votului ordinea de zi cu cele 23 chestiuni propuse. După ce ordinea de zi a fost aprobată de către consilieri, s-a purces la examinarea propriu zisă a fiecărui proiect de decizie, acestea fiind examinate şi în cadrul ședințelor consultative de specialitate care s-au desfășurat anterior ședinței ordinare.Unele chestiuni incluse în ordinea de zi au fost expuse şi audierilor publice.  

La ședința curentă a fost corelat bugetul raional pentru anul 2024, atribuite mandate de consilier raional, alocate mijloace: din Fondul de rezervă, din Soldul disponibil, din componenta raională; transmise în gestiune unele bunuri: spitalului raional, CMF „TREI MEDICI”, CMF „ZIMATI-MED”; constituit Consiliul administrativ al Instituţiei Medico-Sanitare Publice Centrul de Sănătate, etc.

Doritorii de a se familiariza cu deciziile aprobate de către Consiliul raional pot accesa pagina oficială www.soldanesti.md, rubrica Transparenţă.