Acord de Parteneriat cu Asociația obștească CCF Moldova – Copil Comunitate Familie

21 iulie 2023

În scopul implementării politicilor naționale în domeniul protecției copilului, Consiliul Raional Șoldănești a semnat un Acord de Parteneriat cu Asociația obștească CCF Moldova – Copil Comunitate Familie.

În corespundere cu prevederile stipulate în acest Acord Direcția Asistență Socială, Protecție a Familiei și Copilului de comun acord cu colaboratorii CCF Moldova, dar și cu Autoritățile publice locale și Asistenții Sociali Comunitari desfășoară activități, care se axează pe măsuri de protecție a drepturilor copilului.

Astfel, la 19 iulie 2023 Asistenții Sociali Comunitari din raionul Șoldănești au avut parte de o instruire oferită de CCF Moldova cu tematica: ,,Îmbunătățirea relațiilor Copil-Adult ( CARE ),,.  

Pe parcursul unei zile Asistenții Sociali au discutat despre stres și traumă, despre formarea reziliențelor și a relațiilor, s-au familiarizat cum pot să practice și să aplice competențele, să stabilească anumite limite și să analizeze urmarea lor.

Am avut onoarea să avem facilitatori pe dna Liliana Rotaru, Președinta CCF Moldova și Tatiana Harbur, asistentă socială CCF MOldova.

Aducem sincere mulțumiri CCF Moldova pentru deschidere și bună colaborare!

Svetlana Rotundu, șef Direcție Asistență Socială, Protecție a Familiei și Copilului Șoldănești