Ziua salvatorului marcată la Șoldănești

5 aprilie 2023

La 5 aprilie salvatorii și pompierii din Republica Moldova își celebrează ziua profesională. În acest context în ajunul sărbătorii, a fost organizat un eveniment solemn în care colaboratorii Secției Situații Excepționale Șoldănești au fost felicitați de  către președintele raionului Șoldănești, dl Nicolae Mîndru și Lilian Cazac, șeful Secției Situații Excepționale Șoldănești.

În mesajul său adresat salvatorilor, președintele raionului a vorbit despre vocația nobilă și spiritul de sacrificiu a celor care au îmbrățișat această profesie, despre curajul manifestat de ei în cele mai dificile situații, despre faptul că-și expun riscului propia viață. Cu acest deosebit prilej dl Mîndru a adresat cuvinte de mulțumire angajaților IGSU pentru munca ireproșabilă în îndeplinirea obligațiunilor de serviciu dar și familiilor acestor bravi bărbați care-i așteaptă mereu acasă și le acordă susținere.

Dl Cazac, șeful familiei de salvatori și pompieri din Șoldănești a menționat că este mândru de contingentul din Secție care continuă să demonstreze zilnic, performanțe, promtitudine, bărbăție și responsabilitate maximă în acțiuni, dorindu-le acestora ca munca și jertfirea de sine pe care o manifestă zi de zi, să fie și în continuare drept călăuză în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

În cadrul evenimentului  pentru înalt profesionalsim, dedicație, responsabilitate și operativitate în acțiunile întreprinse, curaj, exigență, spirit de sacrificiu și performanțe demonstrate în timpul intervenţiilor, salvatorii şi pompierii  din cadrul Secţiei Situaţii Excepţionale Șoldănești au fost premiaţi  de către conducea  IGSU  cu insigne, Cruci „Pentru merit” , medalii precum și diplome de onoare din partea Consiliului raional Șoldănești.