Seminar pentru producătoarele agricole privind pregătirea dosarului pentru concursul de granturi.

21 iulie 2023

La data de 21 iulie curent, producătoarele agricole micro, mici și mijlocii din raionul Șoldănești, interesate să acceseze granturi pentru dezvoltarea proiectelor în domeniul eficienței energetice, au  participat la un seminar privind pregătirea dosarului de participare.

Amintim că PNUD, cu sprijinul financiar al Agenției Austriece pentru Dezvoltare și al Guvernului Japoniei, desfășoară un concurs de granturi în domeniul eficienței energetice în perioada 4 iulie – 4 august 2023.

Producătoarele agricole micro au oportunitatea de a obține granturi de până la 6000 dolari SUA, iar producătoarele agricole mici și mijlocii – de până la 18.000 dolari SUA.

Pe lângă ajutorul financiar nerambursabil, femeile antreprenoare vor beneficia și de un program complex de consolidare a capacităților în domeniul eficienței energetice.

Granturile vor fi acordate pentru activități precum: instalarea panourilor fotovoltaice și a utilajelor pentru producerea biogazului, montarea pompelor de căldură, a cazanelor pe biomasă, pentru diverse măsuri de eficiență energetică în cadrul depozitelor și a încăperilor utilizate în procesul de producere, dar și pentru alte activități aferente, care pot contribui la creșterea autonomiei energetice a întreprinderilor agricole micro, mici și mijlocii conduse de femei.

Criteriile de eligibilitate și condițiile de participare la concurs le puteți găsi aici: www.axa.md/esap

Data limită pentru înscriere la concurs este 4 august 2023, ora 17:00.

Losenco Maxim, șef-adjunct, Direcția Agricultură și Alimentație Șoldănești