Forumul Tinerilor din raionul Șoldănești 2023

14 august 2023

La data de 14 august curent, în Sala de ședințe a Primăriei or. Șoldănești, s-a desfășurat cea de-a 5-a ediție a Forumului Tinerilor din raionul Șoldănești,  organizat de Consiliul raional al tinerilor din Șoldănești în parteneriat cu Secția Cultură, Tineret și Sport, cu suportul Rețelei Naționale a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova.

Scopul acestui eveniment a fost prezentarea necesităților tinerilor și elaborarea soluțiilor privind depășirea acestora, precum și aprobarea rezoluției care conține recomandări pentru Administrația Publică Locală privind soluționarea problemelor cu care se confruntă tinerii din raion.

Activitatea  dată a fost cu și despre TINERI, despre puterea și curajul lor de a deveni oamenii care doresc  să fie, de a schimba lucrurile în comunitatea din care fac parte, de a se face auziți implicându-se în soluționarea problemelor ce îi vizează. Îmbunătățirea semnificativă a calității vieții tinerilor este un obiectiv de dezvoltare global.

Forumul a reunit peste 40 de tineri din diferite localități ale raionului precum satele:  Chipeșca, Cotiujenii Mari, Vadul-Rașcov, Mihuleni, Sămășcani, Șestaci, Cușmirca, Cobîlea, Pohoarna, Parcani și din or. Șoldănești. Au fost invitați și specialiști din diferite domenii: Inspectoratul de Poliție Șoldănești, Biroul de Probațiune Șoldănești, Agenția Pentru Ocuparea Forței de Muncă, JCI Rezina, Rețeaua Națională a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova.

Tinerii reuniți la forum, au lucrat în cadrul a patru ateliere axate pe provocările cu care se confruntă și au formulat recomandări pentru autorități în următoarele domenii: asigurarea accesului tinerilor la educație și formare; angajarea în câmpul muncii; comportamentul deviant și participarea tinerilor în procesul decizional.

În calitate de invitați de onoare au fost: Președintele raionului Șoldănești – Nicolae Mîndru; Viceprimar de Șoldănești – Groza Vadim;Manager pe mobilizarea tinerilor, Rețeaua Natională a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova – Leonte Ion.

La finalul evenimentului, au fost aduse mulțumiri tuturor participanților, specialiștilor, organizatorilor și partenerilor, datorită cărora a fost posibilă desfășurarea Forumului tinerilor din raionul Șoldănești.

Rodica Cazacu, specialist Secția Cultură, Tineret și Sport