Concursul raional de poezie dedicat poetei Angela Mândâcanu la a III-a ediție

17 martie 2023

Direcția Învățământ în parteneriat cu Consiliul Raional, Consiliul raional al Elevilor a organizat la 16 martie ,,Concursul raional de poezie dedicat poetei Angela Mândâcanu”, în Sala de protocol a Consiliului Raional. Au participat 24 elevi din treapta liceală și gimnazială din 19 instituții de învățământ general.

Obiectivele concursului au fost: sporirea interesului elevilor pentru literatura artistică, stimularea potențialului creativ al participanților.

Prezenți la activitate au fost: președintele raionului dnul Nicolae Mîndru, dna Violeta Popa, șefa Direcției Învățământ și oaspete de onoare –poeta Angela Mândâcanu. Elevii, bibliotecarii, profesorii, directorii, aflați în hol, au întâmpinat-o chiar la intrare cu pâine și sare, flori și multe aplauze.

Concursul a început cu un cuvânt de salut oferit de președintele raionului Nicolae Mîndru, dna Popa Violeta și dna Angela Mândâcanu. Participanții la concurs au recitat poeziile, selectate de ei, trecând versurile prin inimile lor, au transmis cu multă sensibilitate mesajul poeziilor create de poetă. Emoțiile au fost evidente pe fețele celor din sală. Poeta Angela Mândâcanu a admirat toți acei 24 de concurenți, iubitori de poezie, copii talentați, înzestrați cu har dumnezeiesc de a pătrunde în esența poeziei. Profesorii, bibliotecarii, juriul au admirat alături de elevi fiecare concurent. Au for apreciați 16 elevi cu locuri premiante și mențiuni.

Felicităm toți participanții la această activitate și, îndeosebi, pe Andreea Nistor, elevă în clasa IX-a din Gimnaziul Cușmirca, deținătoarea Premiului Special ,,Angela Mândâcanu” și a două cărți, oferite de poetă.

Aurica Vlas, specialist superior Direcția Învățământ