Administraţia raionului Şoldăneşti a primit cete de colindătorii

29 decembrie 2023

Suntem în perioada Sărbătorilor de iarnă – timp de bunătate, speranță, bucurie și pace, timpul miracolelor, al împlinirilor și al visurilor frumoase, timpul colindelor și urărilor de bine.

La 28 decembrie curent, angajații Consiliului raional Șoldănești,

au primit  cete de colindători de la:

  • căminul de cultură “G.Coşbuc” din or. Şoldăneşti, ansamblul folcloric “Lozioara”;
  • casa de cultură  s.Olişcani, ansamblul folcloric “Datina”;
  • căminul de cultură s.Samaşcani, ansamblul folcloric “Izvoraş”;
  • căminul de cultură, s.Cotiujenii Mari, ansamblul folcloric “Datina”;
  • Fanfara Consiliului Raional “ Dumbrava”.

Colindătorii au adus magia sărbătorilor de iarnă prin urări de bine, prosperitate, belșug şi sănătate, exprimate în tradiționalele noastre colinde şi urături.

Președinta raionului, Aliona PÎNZARI, le-a dorit tuturor sănătate, succese și putere pentru realizarea obiectivelor trasate pentru noul an și le-a oferit cetelor de colindători colacul și pitacul, îndemnându-i să vină și la anul.

Cu alese gânduri şi un mesaj de felicitare pentru cei prezenţi în sală dar şi pentru cetăţenii raionului Şoldăneşti, dna Aliona PÎNZARI, a menţionat: “ultimele zile ale anului sunt gata să treacă prin clepsidra timpului, Anul 2023 care peste câteva clipe se va scurge în istorie, a fost un an în care ne-am confruntat cu diverse probleme, frământări, dar, în acelaşi timp am obținut rezultate îmbucurătoare în agricultură, industrie, sănătate, învățământ, sfera socială și alte domenii, iar pentru aceasta ţin să  mulţumesc  fiecăruia în parte pentru profesionalism, devotament, răbdarea şi conlucrarea de care aţi dat dovadă, sperând ca acestea să fie calităţile de care să ne ghidăm şi în Anul Nou ce ne bate la uşă.

Sunt optimistă şi cred că şi în anul 2024, fiecare dintre noi va contribui la consolidarea prosperării raionului, vom aplica strategiile prioritare de creştere a nivelului de viaţă a populaţiei,  prin valorificarea potenţialului fiecărui specialist, întru apărarea drepturilor  locuitorilor acestui minunat tărâm .

Îndemn pe fiecare cetăţean să dispună de suficient optimism, credinţă într-un viitor prosper al ţării, stare de spirit pentru a transcrie în agende cele mai îndrăzneţe şi valoroase idei întru triumful prosperităţii şi integrării ţării noastre într-o societate modernă şi democrată – Uniunea Europeană, în care vom construi spitale europene, şcoli şi grădiniţe moderne, drumuri de calitate, o justiţie care funcţionează, salarii şi pensii decente pentru cetăţeni. Un pas important în acest sens este şi decizia Consiliului European de deschidere a negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Totodată, autorităţile vor beneficia de asistenţă financiară şi tehnică din partea Uniunii Europene iar procesul de aderare va influenţa semnificativ asupra dezvoltării şi modernizării ţării, raionului, satelor şi comunelor noastre astfel, beneficiile integrării europene vor fi vizibile cu mult înainte de aderarea propriu-zisă. Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Iar, în pragul Sărbătorilor creștine, când colindul își pornește drumul de belșug și veselie, când lumina divină ne pătrunde în casă şi în suflet pentru clipa cea de taină, Vă adresez sincere felicitări, urări de bine fericire şi sănătate.

Fie ca farmecul acestor sărbători să Vă însoțească pe parcursul întregului an, iar Anul 2024 să vă aducă armonie și înțelegere, realizarea năzuințelor și împlinirea celor mai nobile gânduri, succese și prosperitate în activitatea zilnică iar în casa fiecăruia să ningă cu belșug și noroc, bunăstare și cuget pentru înmulțirea faptelor bune. La mulţi ani şi Crăciun Fericit”.

Lilia Botnarenco, şefa Secţiei Administraţie Publică