Ultramaratonul Rubicon la Șoldănești

7 februarie 2023

În perioada 3-5 februarie a avut  loc unul dintre cele mai importante evenimentele din istoria curselor din țară – ultramaratonul Rubicon, ediția a șasea. Scopul competiție Rubicon este familiarizarea cu regiunile țării, cultura, istoria și locurile de interes. Prin intermediul ultramaratonului se dezvoltă sportul amator în Republica Moldova  și Transnistria. Distanța totală a traseului a constituit 540 de km, împărțită în 51 de etape, care timp de trei zile a străbătut întreaga țară. Ștafeta ultramaratonistă a fost organizată de Asociația Obștească Clubul Sportiv Sporter. Finanțarea a fost oferită de Uniunea Europeană prin intermediul Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD Moldova.

Sâmbătă, la data de 04 februarie 2023, o „armată” creată din sportivi curajoși a ajuns și în orașul Șoldănești, unde s-a desfășurat cea de-a 36 etapă a maratonului.                                                                                                                      

Sprijinul Autorităților Publice Locale a fost necesar pentru buna desfășurare a evenimentului. Echipa de alergători a fost primită cu pâine și sare de către președintele Raionului Șoldănești, Nicolae Mîndru și viceprimarul de Șoldănești, Vadim Groza. Nu au lipsit nici susținătorii sportivilor și a modului sănătos de viață. De la mic la mare s-au încins într-o horă și au gustat din bucatele tradiționale, fierbinți, pregătite de bucătăresele de la Șoldănești.

 În pofida orei târzii, a gerului si a fulgilor mășcați, participanții au împărtășit cele mai calde emoții și au creat cele mai frumoase amintiri. O pagină unică din istoria sportului va fi scrisă despre  RUBICON.

       Aducem mulțumiri tuturor celor care au ieșit să susțină echipa de maratoniști, celor care s-au implicat direct în organizarea și desfășurarea întâlnirii oficiale a alergătorilor și nu în ultimul rând Inspectoratului de Poliție Șoldănești, care de fiecare dată sunt receptivi și au grijă de siguranța cetățenilor. Deasemenea, în acest context, un mulțumesc aparte adresăm Dlui Vladimir Calciu – un promotor al sportului în raionul Șoldănești, care și-a pus umărul întru buna organizare a evenimentului anterior menționat.

Nu contează dacă ai venit la finiş primul sau al doilea, sau ultimul – important este că depui efort pentru a-ţi depăşi limitele, că încerci azi să fii mai bun ca ieri, că trăieşti bucuria mişcării…

Trăiască Sportul!!!

Rodica Cazacu, specialist Secția Cultură Tineret și Sport Șoldănești