Ședinţa ordinară a Consiliului consultativ raional al probaţiunii

25 iunie 2019

Săptămîna trecută, în incinta Sălii de protocol a Consiliului Raional Șoldănești, Biroul de probațiune Șoldănești a organizat și desfășurat şedinţa ordinară a Consiliului consultativ raional al probaţiunii, fiind abordată tematica: ”Reintegrarea socială a persoanelor liberate din locurile de detenție: provocări și perspective”.
În cadrul şedinţei au fost puse in discuție următoarele subiecte:

– Acordarea asistenței sociale persoanelor eliberate din locurile de detenție și susținerea lor în procesul de adaptare socială
-Conlucrarea Biroului de probațiune cu actorii comunitari și implicarea partenerilor sociali în procesul reintegrării comunitare a ex-deținuților.
– Elaborarea unui mecanism de referire și coordonare a cazului în privința unui condamnat liberat condiționat de pedeapsă înainte de termen.

Ședința a avut drept scop asigurarea și eficientizarea continuității procesului de probațiune individualizat și dezvoltarea colaborării și activităților comune cu instituțiile ale căror servicii sunt necesare în soluționarea problemelor psihosociale și a integrării sociale a subiecților probațiunii.