Relansarea concursului de granturi pentru producătoarele agricole!!!

4 septembrie 2023

Direcția Agricultură și Alimentație Șoldănești, prin intermediul proiectului PNUD ,,Sprijin de urgență pentru producătorii agricoli în contextul crizei socio – economice și energetice” anunță producătoarele agricole micro, mici și mijlocii din raion, că termenul – limită de participare la concursul de proiecte a fost extins.

Antreprenoarele pot participa la concurs până pe 20 septembrie 2023, ora 17:00.

De asemenea, se menționează faptul că producătoarele agricole micro câștigătoare vor obține granturi de până la 6000 dolari americani, iar producătoarele agricole mici și mijlocii – de până la 18.000 dolari americani. Contribuția financiară a beneficiarilor trebuie să fie de cel puțin 20 la sută din costul total al grantului, dar să nu depășească suma finanțării.

Granturile sunt destinate pentru proiecte de sporire a rezilienței energetice a afacerilor conduse de femei și vor fi acordate prin intermediul PNUD, din sursele financiare oferite de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare și Guvernul Japoniei.

În același timp, participantele care au depus dosarul în perioada 4 iulie – 4 august 2023, nu este necesar să transmită dosarul repetat.

La fel, ținem să Vă informăm că au fost operate cîteva modificări importante în condițiile de participare la concurs, după cum urmează:


1. La concurs pot participa nu doar producătoare, dar și procesătoare de produse agricole.
2. Afacerile de creștere a puilor, iepurilor, precum și cele din apicultură sunt, la fel, eligibile.
3. La etapa de aplicare nu este necesar de prezentat dovada contribuției financiare de 20%.

Oricum, această contribuție este obligatorie și va fi demonstrată la etapa cînd va fi lista preliminară a beneficiarelor selectate. Astfel, numărul producătoarelor agricole ce pot aplica este lărgit considerabil.

Pentru a afla mai multe detalii despre proiect, doritorii sunt rugați să acceseze pagina oficială PNUD Moldova sau să acceseze site-ul: https://axa.md/esap/. Echipa proiectului și a companiei Axa Consulting este disponibilă oricând pentru consultații și suport (Vitalie Popa – 079403228). 

Maxim LOSENCO, șef-adjunct Direcția Agricultură și Alimentație Șoldănești