Prunele moldovenești în stare proaspătă urmează să fie comercializate pe piața din Canada

18 septembrie 2018

Atenție! Informează agenții economici din agricultură, producători de fructe: începând cu  1 octombrie 2018, Agenția Canadiană pentru Controlul Alimentelor lansează procesul de eliberare a permiselor la importul în Canada a prunelor în stare proaspătă. Autoritățile competente din Republica Moldova au fost informate despre decizia luată de doamna Barbara Peterson, Coordonator Național pentru protecția Plantelor din cadrul Agenției menționate mai sus, printr-un demers în care se subliniază că procesul de revizuire tehnică a Programului de Abordare Sistemică la exportul prunelor din Republica Moldova în Canada s-a finalizat.

 

În acest context menționăm că, obținerea permisiunilor la exportul prunelor în stare proaspătă pe piața de desfacere canadiană reprezintă un succes al negocierilor comune dintre autoritățile de profil din ambele state. Ne exprimăm încrederea că astfel va spori imaginea raionului drept furnizor de fructe de calitate, precum și de partener comercial credibil.

Pentru informații suplementare, în ce privește exportul prunelor, vă puteți adresa la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor.

Direcția Agricultură și Alimentație Șoldănești