Proiectul „Viață sănătoasă” în desfășurare și la Răspopeni

19 septembrie 2022

La 18 septembrie curent, în centrul satului Răspopeni, s-a desfășurat o activitate de amploare în cadrul proiectului ,,Viață sănătoasă”.

Centrul de Sănătate Răspopeni în colaborare cu Liceul Teoretic Răspopeni, instituțiile preșcolare ,,Ghiocel” și ,,Albinuța” din comunitate, și beneficiarii  din cadrul proiectului au reușit să creeze o adevărată sărbătoare prin care să aducă locuitorilor mesajul cheie al proiectului  „îmbunătățirea stării de sănătate a populației, prin reducerea poverii bolilor netransmisibile”.

La eveniment au fost prezenți: Vasile Macovei, vicepreședintele raionului    și Violeta Popa, șefa Direcției Învățământ.

Activitatea a avut scopul de a promova modul sănătos de viață, reducerea riscurilor bolilor netransmisibile, alimentație sănătoasă, exerciții fizice și evitarea obiceiurilor nesănătoase.

         Elevii Liceului din localitate  au organizat un teatrul social cu mesajul ,,Mișcarea este viață!”, un flashmob cu îndemnul: ,,controlează- ți regulat diabetul zaharat”, și expoziția de desene la tema ,,Viață Sănătoasă”. La toate aceste activități au participat activ și picii din grădinițe fiindcă obiceiurile pentru o viață sănătoasă pornesc din fragedă copilărie.