Preşedintele raionului în vizită de lucru în satul Salcia

4 noiembrie 2021

În ziua de miercuri, 3 noiembrie curent, preşedintele raionului Şoldăneşti – Nicolae Mîndru a întreprins o vizită de lucru în satul  Salcia. Acolo a vizitat cele mai importante instituţii şi servicii publice din localitate.  Prima destinaţie a fost, Oficiul medicului de familie, undea a aflat de la asistenta medicală Alina Blanovschi despre situaţia epidemiologică din sat dar şi condiţiile de primire a pacienţilor beneficiari ai serviciilor medicale. În acelaşi timp a verificat dacă  Oficiul medical dispune de suficiente surse de încălzire, venind cu recomandarea ca încăperile instituţiei să fie bine încălzite, pentru a ocroti sănătatea atît a medicilor cît şi a pacienţilor.

            A urmat vizitarea Complexului educaţional Gimnaziu-grădiniţă Salcia în care îşi fac studiile 61 de elevi şi 40 de copii de vârstă preşcoală. Acolo, dl. preşedinte a facut cunoştinţă cu condiţiile şi dotările instituţiei de învăţământ, fiind ghidat de managerul instituţiei – Danu Elena, care i-a prezentat mobilierul şcolar individual procurat  din sursele componentei raionale a Direcţiei Învăţământ. În mod vizibil, acestea au schimbat semnificativ aspectul sălilor de clasă dar şi condiţiile pentru procesul de studii. Dna director a mulţumit pentru susţinerea constantă oferită de conducerea raionului la îmbunătăţirea condiţiilor de studii, relatând despre satisfacţia şi bucuria elevilor de a petrece orele în noile bănci. La rândul său, preşedintele s-a arătat mulţumit de modul în care este gestionată şi îngrijită instituţia de învăţământ, apreciind implicarea şi calităţile manageriale înalte ale dnei director. El a făcut cunoştinţă atît cu personalul din cadrul cantinei instituţiei, unde s-a asigurat de calitatea  sanitară a alimentaţiei copiilor  cît şi al  cazangeriei,  care dispune de  rezerve energetice suficiente pentru încălzire în perioada rece a anului.

N.Mîndru s-a familiarizat şi cu regimul de activitate al grădiniţei, unde a fost surprins nu doar de aspectul încăperilor, calitatea condiţiilor dar şi de talentul micuţilor şi creativitatea educatorilor redate într-o expoziţie cu tematică de toamnă.

            După aceasta  a vizitat şi primăria Salcia unde a discutat cu dna. primar – Maria Guţu despre necesitatea stabilirii unui dialog mai strâns cu instituţia de învăţământ, personalul medical şi nu doar, interesându-se totodată de suportul necesar în rezolvarea problemelor comunităţii.

            Tot în acea zi,  a fost efectuată o vizită la Oficiul Medicilor de Familie din satul Şestaci, acolo unde au fost efectuate reparaţii din sursele Fondului disponibil (în sumă de 20 mii lei) alocate la şedinţa Consiliului raional Şoldăneşti din 24.08.2021.