Observatori de la IRI în vizită la Preşedintele raionului Şoldăneşti

29 decembrie 2018

Nu demult, în vizită la președintele raionului Șoldănești ,doamna Svetlana Rotundu a fost un grup de observatori de la Institutul Republican Internațional ,format din Jhon Fluharty (long-term observer) și Leonardo Silva .În cadrul vizitei ei au purtat o discuție cu președintele raionului, la care au fost puse în discuție o serie de chestiuni legate de activitatea prolifică a doamnei Svetlana Rotundu pe parcursul întregii perioade de mandat, despre reușitele,abilitățile profesionale și obiectivele pe viitor ale dumneaei. Astfel, au fost trecute în revistă reușitele și realizările ce au adus impact substanțial asupra evoluției situației social-economice din raion.Convorbirea purtată a fost una deschisă, doamna Rotundu reușind să le povestească oaspeților despre obiectivele turistice din raion, făcînd referire la locurile pitorești ale satului său de baștină Climăuții de Jos, unde a activat în calitate de primar timp de 18 ani .
Știind că localitatea se află pe malul Nistrului,observatorii nu au ezitat să adreseze o serie de întrebări privind evoluția conflictului transnistrean, despre a cărui caracter dramatic dumneaei le-a povestiti din perspectiva de martor ocular al acestui conflict,la fel ea s-a expus și pe marginea destinului tragic al cetățenilor care au rude pe malul stîng ,care sunt influențați de autorități , factor ce favorizează continuitatea acestui conflict pînă în prezent.

Institutul Republican Internațional (IRI) este o organizație nonprofit, dedicată asigurării libertății și democrației la nivel mondial. Din 1983, IRI a lucrat pentru dezvoltarea instituțiilor și idealurilor democratice, desfășurând o varietate de programe internaționale de promovare a libertății, autoguvernării și statului de drept la nivel mondial. IRI oferă asistență tehnică în domeniul consolidării și dezvoltării instituțiilor civice și alegerilor deschise, promovării guvernării democratice și a statului de drept.