Despre Serviciul social de suport monetar adresat familiilor/persoanelor defavorizate

26 decembrie 2019

Serviciul social de suport monetar adresat familiilor/persoanelor defavorizate a fost aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr.716 din 18 iulie 2018.  În rnul Șoldănești   Serviciul a fost instituit în baza Deciziei nr.4-6 a Consiliului raional Șoldănești din 27 septembrie 2018 .

 Suportul monetar se acordă printr-o singură plată sau o plată lunară, pentru o perioadă determinată de timp, dar nu mai mare de 6 luni.

Cuantumul suportului monetar nu va depăşi suma de 6000,00 lei.

În cazul plăţilor lunare pentru o perioadă determinată de timp, dar nu mai mare de 6 luni, suma plăţii lunare va fi calculată proporţional numărului de luni şi cuantumului suportului monetar.

Mărimea destinaţia şi perioada de acordare a suportului monetar se stabilesc şi se menţionează în aviz de către Comisia raională pentru protecţia persoanelor aflate în situaţii de dificultate, în baza necesităţilor identificate şi a recomandărilor echipei multidisciplinare.

Suportul monetar se acordă beneficiarului pentru satisfacerea necesităţilor de bază (alimentaţie, îmbrăcăminte, obiecte de primă necesitate) sau pentru reparaţia locuinţei şi/sau reparaţia/construirea sobei, adaptarea locuinţei la necesităţile persoanei/familiei defavorizate, procurarea combustibilului pentru prepararea hranei şi pentru încălzire în sezonul rece, procurarea mobilierului adaptat la necesităţi, precum şi alte necesităţi stabilite în planul individualizat de asistenţă.

Suportul monetar se acordă, o singură dată pe parcursul anului în curs (indiferent dacă este o singură plată sau lunară).

De ajutor banesc din cadrul Serviciului Social de suport monetar pe parcursul anului 2019 în rnul Șoldănești  au beneficiat 78  de familii aflate în dificultate, pentru aceasta fiind  alocate 177900 lei.

  • Suma minimă a suportului monetar –1500 lei.
  • Suma medie a suportului monetar – 2280lei.
  • Suma maximă a suportului monetar  – 6000 lei.

Direcţia Asistenţă Socială, Protecţie a Familiei şi Copilului Şoldăneşti