Mesaj din partea președintelui raionului Șoldănești, Nicolae MÎNDRU cu prilejul ”Zilei internaționale a ocrotirii copilului”

1 iunie 2022

”Copilăria e inima tuturor vârstelor”

Lucian Blaga

Odată cu venirea verii, un moment deosebit în viaţa tuturor copiilor este ziua de 1 Iunie. În această dată  sărbătorim  ”Ziua Internațională a Ocrotirii  Copilului”, prilej de a ne reaminti de cea mai frumoasă perioadă din viața fiecărui om – copilăria, de a oferi sprijin copiilor, de a promova bunăstarea copiilor din toată lumea.

Copilăria este cu siguranță cea mai prețioasă perioadă a vieții. Este vârsta marilor superlative pe care le merită viaţa, vârsta celei mai pure sincerităţi, a celei mai depline libertăţi, vârsta viselor fără graniţă, vârsta care trăieşte prin flori şi se exprimă prin exclamaţii, vârsta la care toţi suntem frumoşi. Este perioada în care deprindem cele mai importante învățăminte ale vieții, iar fiecare eveniment prin care trece copilul îl formează mai târziu ca om.

Să avem grijă de viitorul copiilor noștri, deoarece fiecare copil trebuie protejat și trebuie să i se ofere șanse egale la educație și dezvoltare. Cu certitudine, viitorul aparţine copiilor, de aceea noi, maturii, trebuie să ne conjugăm eforturile pentru a lua atitudine faţă de problemele celor mici. Sunt sigur că putem crea un viitor luminos acasă copiilor noștri, putem transforma aspirațiile și visele lor în realitate.

Dragi copii !

 Să fiți sănătoși, să aveți suficiente motive pentru a vă bucura de ceea ce vă oferim noi, maturii,  în calitate de părinți, bunici  sau demnitari.  Să aveți parte de grijă și iubire paternă, iar celor cărora destinul le-a hărăzit  altceva – să nu simtă, niciodată, lipsa afectivității adulților și a căminului familial.

La 1 iunie începe și vacanța de vară. Vă urez tuturor vacanță veselă, energizantă, plină de peripeții emoționante, după care să (re)intrați,  entuziasmați,  în lumea cunoștințelor.

Copilărie fericită !  La Mulți Ani tuturor copiilor!

Cu mult drag, președintele raionului Șoldănești,

Nicolae MÎNDRU