Mesaj de felicitare din partea președintelui raionului Șoldănești cu ocazia Zilei Internaționale a Asistentului Medical

12 mai 2020

Stimați asistenți medicali ai raionului Șoldănești!

La data de 12 mai o întragă lume celebrează Ziua Internațională a Asistentului Medical. Această sărbătoare a fost instituită în 1974 la iniţiativa Consiliului Internaţional al Asistenţilor Medicali, și este aniversată, la nivel mondial împreună cu ziua de naştere a asistentei medicale Florence Nightingale, cea care a pus bazele moderne ale asistenţei medicale.

Sunt rare ocaziile când ne putem exprima admirația și respectul pentru oamenii care veghează viața, uneori prin jertfirea propriei vieți. Meseria dumneavoastră presupune multă grijă și dragoste față de oameni.

Importanța rolului dumneavoastră – rolul asistentului medical și rolul moașei îl cunoaște fiecare om chiar de la începutul vieții.

Vă mulţumesc   pentru abnegația și dăruirea cu care tratați pacienții, pentru faptul că folosiți experiența și capacitățile Dumneavoastră fără preț și sunteți mereu gata să salvați vieți omenești indiferent de circumstanțe.

Apreciind înalt contribuţia tuturor asistenţilor medicali la menţinerea verticalităţii sistemului de sănătate, Vă adresez sincere felicitări şi urări de bine, prosperitate și realizări profesionale pe măsura implicării eforturilor depuse.  Vă aduc calde mulţumiri pentru neobosita trudă a Domniilor Voastre, cei care, prin competenţă şi demnitate profesională, vegheaţi neobosiţi starea de sănătate a cetățenilor raionului nostru.

Meritaţi toată aprecierea noastră pentru răbdarea nemărginită, pentru omenia şi dăruirea de sine.

Fie ca spiritul de sacrificiu şi profesionalismul să vă însoţească mereu întru alinarea suferinţilor pacienţilor !

Cu aleasă considerație și apreciere,

președintele raionului Șoldănești, Nicolae MÎNDRU