Lucrările pe șantierul noului edificiu al Unității de salvatori și Pompieri Șoldănești sunt în toi

19 august 2022

La data de 18 august 2022 în orașul Șoldănești , Secretarul general al MAI – Serghei Diaconu a întreprins o vizită la şantierul de construcţii unde se desfăşoară lucrările de edificare a noii Unităţi de Salvatori şi Pompieri.

La această întâlnire au fost prezenți: Nicolae Mîndru, președintele raionului Șoldănești,  Anatolie Viniciuc, șef adjunct al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgență al MAI, Lilian Cazac, șef Secția Situații Excepționale, reprezentantul Ambasadei SUA în Republica Moldova etc.

Prin intermediul Programului de asistență tehnică lansat de către Guvernul SUA în Republica Moldova, sunt în derulare lucrările de construcție a remizei de pompieri și salvatori din or. Șoldănești, costul proiectului fiind de 520 000 dolari SUA.

La 24 octombrie 2020 a fost pusă prima piatră de temelie,  iar construcția propriu zisă a început la 8 octombrie 2021.

În scopul majorării duratei de viață a construcției destinate pentru dislocarea efectivului de pompieri și salvatori din or. Șoldănești, Inspectoratul de comun cu antreprenorul– SRL “KAPTAN CONSTRUCTION”, administrator Gunez YILMAZ, au ajuns la concluzia efectuarii lucrărilor de finalizare a fațadei edificiului prin instalarea etalbonului, lucrări care actualmente sunt suplimentare, nefiind prevăzute în proiectul general. Etalbonul urmează să fie procurat de către IGSU iar  APL de nivelul II dă asigurări să susțină construcția remizei prin efectuarea lucrarilor de amenajare a teritoriului aferent construcției.

 Menționăm, că Unitatea de Salvatori şi Pompieri urmează a fi dată în exploatare până la finele anului 2022.

După inspectarea șantierului de construcție, secretarul general a efectuat o vizită de lucru la Inspectoratul de Poliție Șoldănești. Aici, oficialul a comunicat cu polițiștii despre succesele dar și problemele cu care se confruntă în activitatea de zi cu zi.