Lucrările de construcție planificate au fost finalizate

30 iulie 2020

La IP Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare” din orașul Șoldănești pregătirile către noul an de studiu sunt în toi. De aceasta s-au convins și președintele raionului – dl Nicolae Mîndru, deputatul în Parlamentul RM – dna Svetlana Rotundu și Violeta Popa – șef al Direcției Învățământ care au fost luni, 27 iulie curent într-o vizită de lucru la această instituție.

Conform Deciziei nr.2-7 din 26.03.20, „Cu privire la alocarea mijloaceler financiare din componenta raională a DΔ, pentru aceasta a fost alocată suma de 869 439 lei pentru realizarea lucrărilor de pavare în curtea instituției.

În urma procesului de achiziții publice a fost ales agentul cu cel mai mic preț, „KVM-Cons” – 547 mii lei, iar după ce au început lucrările s-a constatat că unele lucrări au fost omise din vedere, în urma acestor constatări s-a întocmit un acord adițional în care s-au inclus lucrările suplimentare  în sumă de 82 mii lei. Banii au fost valorificați, iar lucrările au fost efectuate calitativ și în termen. Astăzi curtea acestei instituții și-a schimbat radical aspectul, iar elevii la 1 septembrie vor fi întâmpinați de o curte frumos amenajată.

Și în sfera reprației drumurilor se lucrează intens! Astfel, a fost finisată asfaltarea unei porțiuni ai străzii Mihai Eminescu din oraș, la care la fel a fost întreprinză o vizită de lucru. La moment se lucrează în zona s.Glinjeni. Cetățenii sunt mulțumiți de lucrările efectuate .