La Șoldănești a fost marcată Ziua Internațională a Femeii

9 martie 2023

Tradițional la început de primăvară, aducem un omagiu celei mai scumpe ființe de pe pământ  Femeia.

În acest sens, la 7 martie, Consiliul raional Șoldănești în colaborare cu primăria orașului Șoldănești au organizat în Căminul de cultură „G.Coșbuc” un concert de zile mari dedicat genului frumos cu genericul „ … de geana ta, atârnă întregul Univers” .

Cu buchete de melodii, ce au trezit sentimente deosebite doamnelor din sală au urcat în șcenă:

  • Cvartetul „Cvarto” de la Colegiul de Muzică „Ștefan Neaga” or. Chișinău;
  • Interpretul Daniel Popovici, s.Samașcani;
  • Ansamblul Folcloric „Stejarii”, s.Dobrușa;
  • Fanfara „Dumbrava” a Consiliului raional Șoldănești;
  • Orchestra de muzică populară „Trandafirii” de la Căminul de Cultură „G.Coșbuc” or.Șoldănești;
  • Invitații speciali, interpreții autohtoni Ady Carp, Mihaela Andrei și Vitalie Dani.

În cadrul frumosului eveniment, Nicolae Mîndru, președintele raionului a adresat un mesaj de felicitare genului femenin  și a menționat că această zi reprezintă un prilej aparte de a exprima recunoștința pentru implicarea femeilor în societate și nu numai. „Împreună cu o femeie ne este dat, să împărţim bucuriile şi greutăţile acestei vieţi. Sunteţi un veritabil semn al graţiei divine, al vocaţiei unice de a perpetua fiinţa neamului şi a valorilor. Anume vouă vă aparține meritul păstrării integrității noastre ca societate și popor. Sunteți motivația, reperul, sursa vieții și sursa fericirii pentru bărbați.”

Și viceprimarul orașului Șoldănești, Vadim Groza, a transmis gânduri bune tuturor femeilor prezente  la activitate: „Astăzi femeia este întâlnită oriunde, muncind în  toate sectoarele posibile, cu mândrie servesc  țara și aduc o contribuție enormă în dezvoltarea acesteia. Fapt pentru care le mulțumesc  și le doresc să fie fericite, să aibă sprijin din partea bărbaților”.

Iar pentru a întregi dispoziția de sărbătoare toate doamnele și domnițele din sală au primit în dar câte-o floare oferite cu drag de bravii bărbați de la Inspectoratul de Poliție și Secția Situații excepționale Șoldănești.