La Șoldănești a fost marcată aniversarea a 77-a a Zilei Victoriei și Ziua Europei

10 mai 2022

În ziua de 9 mai 2022, în or. Șoldănești au fost marcate două momente istorice importante: cea de-a 77-a aniversare a Zilei victoriei și Ziua Europei. Pentru a se aduce un omagiu eroilor căzuți în câmpul de luptă pentru apărarea Patriei și recunoștință veteranilor a fost organizat un miting comemorativ.

Pentru a lua parte la eveniment în preajma Monumentului Eroilor Căzuți s-au adunat angajați ale mai multor instituții publice din raion dar și elevi ce purtau în mâini cu deosebită recunoștință fotografii ale eroilor Celui de-al 2-lea Război Mondial.

Cu mesaje de felicitare dar și pentru a cinsti memoria eroilor plecați din viață au venit președintele raionului Șoldănești – Nicolae Mîndru, șeful Inspectoratului de Poliție Șoldănești –Vadim Pîrău și preotul militar – parohul bisericii ”Minunea Sfântului Arhanghel Mihail” din satul Cobîlea – Igor Ceban.

Participanții la miting au onorat memoria ostașilor căzuți pe câmpul de luptă dar și a veteranilor plecați la Ceruri printr-un minut de reculegere.

Evenimentul a finisat cu depuneri de flori.

Ziua de 9 mai ne-a rămas în memorie ca o sărbătoare a curajului, eroismului și nemuririi ostașilor ce au luptat pentru viață și posteritate. Este o zi speciala când toate generațiile își exprima stima și recunoștința deosebită fața de veterani. Ziua de 9 mai e considerată și ziua Europei. Marea familie a Uniunii Europene s-a constituit pe un fundal de siguranță și pace, garanții câștigate cu greu de generațiile de după război.