Invitaţie la implicare în Săptămâna Națională a Voluntariatului 2018

19 septembrie 2018

 

       În perioada 1 – 7 octombrie 2018 se va desfășura Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV) 2018 „Hai în gaşca voluntarilor!”, ediția a XII-a, cel mai mare eveniment  național de promovare a voluntariatului.

SNV este evenimentul care mobilizează un număr mare de organizaţii şi cetățeni din toată țara pentru a promova voluntariatul şi implicarea civică a comunităţii. Evenimentul este inclus în art. 15 pct. (2) lit. a) din Legea Voluntariatului Nr. 121 din 18.06.2010. Pe parcursul unei săptămâni autorităţile publice, instituţiile publice, organizaţiile societăţii civile și grupuri de inițiativă – în parteneriat cu mass-media, business-ul, persoane publice etc. – realizează campanii de sensibilizare, dezbateri pe tema voluntariatului, acţiuni de caritate, salubrizare, şezători, instruiri etc.

În acest context, ținând cont de importanța și amploarea Săptămânii Naționale a Voluntariatului, vă invităm:

  1. Să informați verbal și în scris instituțiile subordonate, precum și organizațiile societății civile partenere despre eveniment;
  2. Să colaborați cu Coordonatorul Raional și Municipal cu scopul de a organiza evenimente în SNV;
  3. Să postați pe paginile web ale instituțiilor Dumneavoastră anunțul despre SNV;
  4. Să distribuiți anunțul despre SNV pe paginile de socializare;
  5. Să desfășurați activități de voluntariat pe parcursul SNV sau să participați la evenimentele care vor fi organizate de către parteneri.

Alte informații, inclusiv Formularul de participare SNV 2018 și lista Coordonatorilor la care trebuie trimis formularul respectiv se găsește în anunțul despre SNV 2018.

Menționăm că activitățile planificate vor fi incluse în Calendarul de activități SNV 2018 și în Raportul Național SNV 2018 care va fi prezentat mass-mediei locale și naționale.

Evenimentul este organizat de Coaliţia pentru promovarea legii şi activităţilor de voluntariat şi susţinut prin proiectul „SNV 2018 – Hai în gașca voluntarilor” din cadrul Programului de Granturi pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Vă informăm că toate activităţile de voluntariat vor fi incluse în Calendarele raionale și municipale de activități SNV 2018 care va fi prezentat mass mediei naţionale începând cu data de 26 septembrie 2018. După încheierea evenimentului, TDV va elabora Raportul SNV 2018 care va fi postat pe Internet.

Menționăm că toate pozele de la activitățile de voluntariat organizate în SNV 2018, care vor fi distribuite pe relețele de socializare folosind hashtag-ul „#SNV2018” vor participa automat la concursul celor mai interesante poze din SNV 2018, iar câștigătorii vor primi premii de la TDV / Coaliția Voluntariat.

Evenimentul este organizat de Asociația Obștească „Tinerii pentru dreptul la viață” (TDV) şi susţinut prin proiectul „SNV 2018 – Hai în gașca voluntarilor”, din cadrul Programului anual de Granturi pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

De aceea, invităm autorităţile publice centrale, raionale, primăriile, alte instituţii publice necomerciale, organizaţiile societăţii civile și grupurile de inițiativă, să descarce FORMULAR DE PARTICIPARE SNV 2018, să-l completeze şi să-l trimită până la data de 25 septembrie pe adresa de e-mail a coordonatorului din zona respectivă sau pe adresa: tdv.secretariat@gmail.com (în cazul în care nu există un coordonator desemnat). Datele de contact ale persoanelor care deţin poziţia de Coordonator sunt:

Pentru detalii:

Marina CUCEREANU, Coordonatoare Raională SNV Șoldănești; A.O. Prudens: marina.cucereanu@mail.ru, 060 079 962.