Întrunire metodică cu angajaţii din sfera culturii

7 iunie 2022

Recent, Secția Cultură, Tineret și Sport a Consiliului raional Șoldănești a organizat o întrunire metodică pentru specialiștii Caselor și Căminelor de Cultură din raion. Pe ordinea de zi a întrunirii s-au regăsit mai multe chestiuni spre examinare printre care: organizarea și desfășurarea Sărbătorii naționale ”Ziua portului popular”, a Festivalului național de muzică și dans ”La umbra stejarului”.

Invitații speciali ai întrunirii au fost: Erhan Elizaveta, șefa  Casei Teritoriale de Asigurări Sociale Șoldănești și Romanov Tatiana – şef al Inspecției Teritoriale de Muncă Orhei. În prezentarea sa, dna Erhan a  abordat mai multe aspecte ale reformei sistemului de pensionare din Republica Moldova, cel mai actual fiind tipurile de pensii şi condiţiile de stabilire a acestora.

       Informații foarte utile cu referire la respectarea actelor legislative și normative din domeniul raporturilor de muncă au fost prezentate de  dna Romanov Tatiana. Cele mai discutate subiecte fiind prevederile Codului Muncii cu privire la contractele individuale de muncă, munca prin cumul, cumularea funcției, concediul de odihnă, concediul medical și alte probleme cu care se confruntă angajații din domeniu.

Valentina Rotaru, specialist Secția Cultură, Tineret și Sport Șoldănești