În vizită la veterani în ajunul Zilei Victoriei

11 mai 2020

Veteranii celui de-al 2-lea Război Mondial sunt o mărturie vie a sacrificiului pentru păstrarea păcii și libertății contemporanilor noștri, ei sunt adevărate destine ce au supraviețuit tuturor intemperiilor vieţii în timpurile cumplite ale războiului.


Cu prilejul apropierii Zilei victoriei (aniversarea a 75 de ani de la acest mare eveniment) preşedintele raionului Şoldăneşti, Nicolae Mîndru împreună cu preşedintele Consiliului veteranilor din raionul Şoldăneşti, Djumberi Todua au fost în vizită la veteranul de război – Solovei Anton (satul Cuşmirca), văduva de război – Svinarciuc Eugenia (s. Fuzăuca), dar şi veteranul muncii, Ţurcan Serghei (s. Salcia).
În cadrul vizitei ei le-au adus un omagiu, mulţumindu-le pentru rezistenţa, curajul şi bărbăţia, dar şi pentru faptul că au asigurat viaţa şi prezentul pentru generaţiile de după război. Totodată, le-au adus în dar un suport financiar din partea Consiliului raional Şoldăneşti.
Prin Decizia Nr. 2-4 din 26.03.2020 a Consiliului raional în calitate de ajutor au fost alocate surse financiare şi pentru veteranul Baidan Feodor, satul Receşti, comuna Dobruşa dar şi văduva de război Şerban Agafia din satul Sămăşcani .