În amintirea celor 34 de ani de la accidentul nuclear de la Cernobîl…

26 aprilie 2020

Stimați participanți la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl!

La data de 26 aprilie se împlinesc 34 de ani de la una dintre cele  mai crunte și mai tragice catastrofe atomice din istorie. Efectele devastatoare ale avariei centralei atomo-electrice de la Cernobîl s-au imprimat adânc în soarta mai multor generații. Astfel că, atunci când rostim Cernobîl, ne apare în gând percepția unui dezastru neterminat, devenit în societate un strigăt al durerii. Cu adânc regret constatăm că urmările grave și efectele contaminării sunt resimțite pînă în prezent.

La această dată aducem un omagiu și îi comemorăm pe cei mai destonici și mai bravi dintre noi.  În semn de compasiune pentru întregul popor şi întreaga comunitate a statelor afectate de consecinţele dramatice ale acestei avarii , adresez sincere mulțumiri, însoțite de întreaga mea apreciere pentru faptele de eroism și spiritul de sacrificiu ale celor peste 3500 de participanți   la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl, în special celor 19 bravi bărbați originari din raionul Șoldănești care și-au riscat viața pentru protecţia sănătăţii mai multor generaţii, pentru a ne asigura un viitor armonios .

De aceea, avem datoria de a păstra memoria victimelor acestui eveniment tragic, iar  prin cinstirea veteranilor să dăm dovadă de consolidare și spirit de sacrificiu, făurind astfel o societate mult mai prosperă, îndeosebi în actuala perioadă zbuciumată din istoria omenirii.

Cu mult respect și considerație, președintele raionului Șoldănești,

Nicolae MÎNDRU