Forumul Tinerilor din raionul Șoldănești, la cea de-a patra ediție

12 septembrie 2022

La  data de 10 septembrie curent, în incinta Căminului de Cultură     ,,G. Coșbuc” din orașul Șoldănești, s-a desfășurat ,, Forumul Tinerilor din raionul Șoldănești”, organizat de Consiliul raional al tinerilor din Șoldănești, Secția Cultură, Tineret și Sport în parteneriat cu Primăria orașului Șoldănești, și suportul Rețelei Naționale a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova. Scopul acestui eveniment a fost prezentarea necesităților tinerilor și elaborarea soluțiilor privind depășirea acestora precum și aprobarea rezoluției care conține recomandări pentru Administrația Publică Locală privind soluționarea problemelor cu care se confruntă tinerii din raion.

Activitatea  dată, a devenit deja o tradiție în raionul Șoldănești, a fost cu, și despre TINERI, despre puterea și curajul lor de a deveni oamenii, de a schimba lucrurile în comunitatea din care fac parte, de a se face auziți implicându-se în soluționarea problemelor ce îi vizează. Îmbunătățirea semnificativă a calității vieții tinerilor este un obiectiv de dezvoltare global. Forumul a reunit peste 40 de tineri din diferite localități ale raionului precum: Cotiujenii Mari, Vadul-Rașcov, Mihuleni, Sămășcani, Șestaci, Cușmirca, Cobîlea, Pohoarna, Parcani, Alcedar, Olișcani, Răspopeni, or.Șoldănești. Au fost invitați și specialiști din diferite domenii: Inspectoratul de Poliție Șoldănești, Agenția Pentru Ocuparea Forței de Muncă, Consiliul Raional Șoldănești, Primăria Șoldănești, Junior Chamber International Rezina.

      Tinerii reuniți la forum au lucrat în cadrul a patru ateliere axate pe provocările cu care se confruntă și au formulat recomandări pentru autorități pe următoarele domenii: antreprenoriat și afaceri; angajarea în câmpul muncii; criminalitatea în rândul tinerilor și participarea tinerilor în procesul decizional.

La finalul evenimentului au fost aduse mulțumiri tuturor participanților, specialiștilor, organizatorilor și partenerilor, datorită cărora a fost posibilă desfășurarea Forumului tinerilor din raionul Șoldănești.

Autoritățile trebuie să înțeleagă că tinerii sunt resursa pe care o pot folosi cu eficiență. Pe de altă parte, tinerii trebuie să fie conștienți că fiecare dintre ei este valoros și trebuie să participe în viața publică. Prin organizarea acestor activități, dezvoltăm o generație informată, conștientă și responsabilă. Investind în tineri, investim în viitorul comunității, al țării.

Rodica Cazacu, specialist Secția Cultură, Tineret și Sport