Flori, diplome, cuvinte de mulțumire, dar şi un buchet de melodii pentru angajații din domeniul protecție sociale

15 septembrie 2023

Tradiţional în a III-a duminică a lunii septembrie marcăm Ziua profesională a lucrătorului din sfera protecţiei sociale a populaţiei. Cu acest  prilej, conducerea raionului Șoldănești a venit în dar către angajaţii Direcției Asistență Socială  Protecție a Familiei şi Copilului (DASPFC) cu flori, diplome, cuvinte de mulțumire, dar şi un buchet de melodii.

“Profesia de asistent social poate fi considerată mai mult o vocaţie decât o profesie. Activitatea profesională în cadrul DASPFC nu a fost niciodată uşoară.  De-a lungul timpului ea a devenit şi mai dificilă, iar responsabilităţile angajaţilor au crescut. La baza ei stând dorinţa de a-i ajuta pe alţii şi de a contribui la schimbarea în bine a vieţii persoanelor care au nevoie de grijă şi atenţie deosebită. Nu ajung  cuvinte în toate vocabularele scrise și nescrise pentru a descrie recunoștința față de tot efortul care îl depuneți zilnic pentru a aduce un zâmbet pe fețele oamenilor ale căror încredere este în activitatea Dumneavoastră și a partenerilor Dvs. Aveți misiunea de a deschide o poartă pe ploaie, vânt, furtună și de a aduce o rază de speranță beneficiarului. În această ordine de idei, țin să vă aduc cele mai sincere urări de bine cu ocazia frumoasei sărbători profesionale și vă doresc din tot sufletul bunăstare, belșug, multă sănătate și armonie familiilor Dumneavoastră” a menţionat în mesajul său Nicolae Mîndru, preşedintele raionului Şoldăneşti.

Totodată dumnealui a mulţumit angajaților DASPFC pentru aportul fiecăruia în parte, implicarea activă în viața socială a populație, fiind un exemplu de răbdare și optimism, oferind diplome  pentru devotament și profesionalism, responsabilitate, perseverență, competenţe şi dedicaţia cu care îşi onorează meseria și cu prilejul Zilei lucrătorului din sfera protecţiei sociale a populaţiei.

Plăcut surprinşi au fost angajaţii DASPFC când în cadrul Direcţiei a intrat Ansamblul folcloric „Vecinele” de la Centrul Comunitar Dobruşa, monitorizaţi de Alic Rudei, şef Secţia Cultură Tineret şi Sport, care au creat o adevărată atmosferă de sărbătoare, angajaţii uitând pentru câteva clipe de grijile cotidiene au încins o horă a prieteniei.

Alese gânduri de felicitare au fost   adresate şi de Svetlana Rotundu, şefa Direcției Asistență Socială Protecție a Familiei şi Copilului Şoldăneşti. Dumneaei a menţionat că “cu toții cunoaștem greutățile cu care se confruntă zilnic angajaţii din sfera protecţiei sociale a populaţiei. Sunt recunoscătoare și mândră de competențele profesionale de care angajaţii  dau dovadă în diferite situații de risc, de operativitate în ajutorarea persoanelor vulnerabile și de dragostea și omenia cu care contribuie la soluționarea problemelor stringente. Dumneavoastră sunteți cei care zi de zi încercați să aduceți o rază de lumină în inimile și casele celor nevoiași.  Pentru devotamentul, onestitatea, omenia și spiritul de sacrificiu Vă exprim gratitudinea și profunda recunoștință. Vă doresc să fiți înconjurați mereu de dragostea apropiaților, respectul, fidelitatea colegilor și recunoștința cetățenilor pentru binele cărora activați”.

Bunăvoinţa, receptivitatea la necazul aproapelui şi dragostea sunt calităţi, care au caracterizat întotdeauna angajaţii din acest sistem

Felicitări, plecăciuni şi recunoştinţă stimaţi lucrători din sfera protecţiei sociale a populaţiei.  Fie ca sentimentele trăite în cadrul sărbătorii profesionale să pătrundă în sufletul Dumneavoastră cu gânduri senine, voie bună, succese și noi împliniri!

Lilia Botnarenco, şefa Secţiei Administraţie Publică