Fii părinte informat, cunoaște-ți drepturile!

23 februarie 2023

Casa Națională de Asigurări Sociale în parteneriat cu Fondul Națiunilor Unite pentru Populație a lansat la 17 ianuarie campania națională de informare „Fii părinte informat, cunoaște-ți drepturile!”.

Aceasta s-a desfășurat și la Șoldănești în incinta Consiliului raional, la 22 februarie curent. La eveniment a fost prezent dl Nicolae Mîndru, președintele raionului, dna Aurica Condrea, șef adjunct al Oficiului Teritorial Orhei al Cancelariei de Stat, familii cu copii, conducători, agenți economici.

Participanții au fost informați de către specialiștii Casei Teritoriale de Asigurări Sociale despre modificările recente în legislația națională care sprijină familiile cu copii și încurajează accesarea, inclusiv online, a prestațiilor de asigurări sociale adresate angajaților cu copii.

Scopul campaniei este de a informa populația despre noile măsuri de suport, pentru familiile tinere, ce permit mai ușor de a combina viața profesională cu cea familială, condițiile de stabilire și plată a prestațiilor sociale. În ultimul timp, necesitățile familiilor sunt foarte diferite, iar ultimele schimbări legislative le oferă părinților diferite opțiuni. Vor fi puse în aplicare un șir de politici, programe și măsuri flexibile atât pentru părinți, cât și pentru angajatori.

Campania de informare „Fii părinte informat, cunoașteți drepturile” se va încheia la 28 februarie.