Festivitate dedicată Zilei agricultorului

5 decembrie 2018

Peste 100 de producători agricoli din tot raionul Șoldănești s-au întâlnit pe data de 30 noiembrie la masa de sărbătoare, organizată cu ocazia marcării Zilei Lucrătorului din Agricultură şi Industria Prelucrătoare.
Tradițional, în fiecare an ultima decadă a lunii noiembrie este dedicată totalizării rezultatelor obținute în anul agricol care a trecut, trasării unor obiective pentru anul agricol viitor și, de asemenea, menționarea problemelor cu care se confruntă agricultorii în procesul de producere a culturilor agricole. Cu ocazia acestei zile, la Șoldănești s-a organizat o sărbătoare pe măsură, cu scopul de a omagia agricultorii din localitate.
Doamna Svetlana Rotundu, președintele raionului Șoldănești, a adresat sincere felicitări oamenilor gliei, dorindu-le multă sănătate, bunăstare și belșug în toate. Șeful Direcției Agricultură și Alimentație (DAA), Muțuțchi Andrei, a prezentat Raportul de activitate al DAA pentru anul agricol 2017 – 2018, dar și obiectivele trasate pentru viitor.
În cadrul evenimentului au fost nominalizați și premiați cu medalii, diplome și premii bănești câștigătorii concursului cu privire la evaluarea performanțelor din agricultură și cu ocazia Zilei profesionale a lucrătorului din agricultură şi industria prelucrătoare pentru anul 2018. De asemenea, au fost premiați cei mai buni mecanizatori, care au obținut rezultate remarcabile în cadrul lucrărilor agricole 2018. Conlucrarea eficientă dintre Direcția Învățămînt și agenți economici a fost și ea apreciată.D-nul Mîndru Nicolae, șef alDirecției Învățămînt a înmînat diplome la o parte din agenții economici, care au donat fructe instituțiilor de învățămînt. A urmat premierea celor mai tineri antreprenori, fiint menționați cu diplome din partea președintelui raionului. Lista premiaților a încheiat cu acordare titlului onorific „Omul anului 2018” în domeniul Complexului Agroindustrial. Astfel, doamna Svetlana Rotundu, președintele raionului Șoldănești, a înmânat cupa domnului Vasile Belous, conducătorul gospodăriei țărănești ”Belous Vasile Vasile”, primăria Alcedar.
Cei prezenți la eveniment au avut parte de o masă bogată și frumoasă. Atmosfera de sărbătoare a fost întregită de interpreții familia Pînzari, artiștii Ricu Vodă, Serghei Țurcan, Ludmila Rotaru și artista poporului Maria Sarabaș.

           Direcția Agricultură și Alimentație

În imagini: secvențe de la ceremonie