Eroii celui de-al 2-lea Război Mondial au fost felicitați cu prilejul Zilei Victoriei

7 mai 2022

Amintirea eroismului și curajului veteranilor celui de-al 2-lea Război Mondial nu va fi dată uitării niciodată, ei vor rămâne mereu în memoria colectivității drept adevărate exempe de curaj și onoare,  iar sacrificiul adus de ei în numele păcii este unul imens. În prezent, în raionul Șoldănești a rămas în viață un singur veteran al acelui război – Anton Solovei din satul Cușmirca, în vârstă de 96 de ani.

În preajma Zilei Victoriei, vicepreședintele raionului Șoldănești – Vasile Macovei împreună cu primarul satului Cușmirca -Alexei Coadă au fost în vizită la veteran pentru a-l felicita cu această mare sărbătoare și  a-i  adresa cuvinte de profund respect și aleasă mulțumire pentru asigurarea viitorului generațiilor de după război. Ei i-au  urat multă sănătate, viață lungă și bucurii netrecătoare.

Dl. Solovei a primit în dar flori dar și un suport financiar alocat prin Dispoziția președintelui raionului  Șoldănești Nr. 16 din  4 mai 2022.

Tot în aceeași zi, șefa  Direcției Asistență Socială, Protecție a Familiei și Copilului Șoldănești -Svetlana Rotundu  însoțită de un grup de angajați din cadrul direcției  au întreprins o vizită în satul Sămășcani, acolo unde locuiește văduva veteranului de război – Agafia Șerban, în vârstă de 94 de ani. La fața locului au fost întâmpinați de primarul localității – Constantin Nasu. Vizitatorii i-au adus dnei Șerban cele mai calde cuvinte de recunoștință pentru aportul insetimabil la asigurarea păcii și i-au dorit din tot sufletul multă sănătate și doar zile senine. Tot d-ei a primit un suport financiar alocat prin dispoziția președintelui raionului.