Condițiile de cazare a refugiaților ucraineni în vizorul conducerii raionului

28 februarie 2022

Familia Cazac din or. Șoldănești a oferit voluntar spațiu pentru cazarea a 3 familii de refugiați care au venit zilele acestea din Ucraina. Pentru a a afla despre condițiile de trai și despre starea acestor persoane, președintele raionului Șoldănești, Nicolae Mîndru s-a deplasat personal la fața locului. În cadrul discuțiilor purtate cu membrii uneia dintre familiile de refugiați s-a interesat dacă ei dispun de toate utilitățile necesare și dacă nu duc careva lipsuri. El a adresat cuvinte de mulțumire gazdei, dnei Cazac Claudia pentru gestul nobil de caritate de care a dat dovadă și  i-a asigurat pe refugiați de toată susținerea necesară.

Merită de menționat că și alte persoane din raion și-au exprimat disponibilitatea pentru a oferi cazare gratuită refugiaților din Ucraina. Reamintim, că prin Hotărârea Comisiei raionale situații excepționale Nr.1 din 28.01.2021 s-a decis amplasarea Centrului temporar de plasament pentru refugiați în cadrul Spitalului raional Șoldănești, care dispune de 20 de locuri pentru cazare, despre a cărui amenajare președintele raionului a fost informat de către directorul instituției medico-sanitare- Veaceslav Palii în cadrul unei vizite întreprinse în acest scop.  

Atenționăm, că avându-se în vedere capacitatea redusă a centrului de a primi refugiați, cazarea acestora se va face doar în cazuri de strictă necesitate. De aceea, este binevenită implicarea tuturor celora care dispun de spații locative pentru adăpostirea celor vitregiți de soartă. Mizăm pe suportul tuturor oamenilor de bună-credință.

Imagini de la Centrul temporar de plasament din cadrul Spitalului raional Șoldănești