Colectivul Consiliului raional Șoldănești s-a alăturat Campaniei naţionale de înverzire a plaiului

14 noiembrie 2022

În perioada lunilor octombrie-noiembrie, întreaga societate se implică masiv la regenerarea spațiilor verzi ale țării, iar Ziua Naţională de Înverzire a Plaiului a fost marcată printr-o acțiune de solidaritate eco-civică  „Un arbore pentru dăinuirea noastră”.

Începând cu luna octombrie curent, a fost dat startul lucrărilor de regenerare în Fondul Forestier de Stat, fiind efectuate lucrări de plantare a arborilor.

În acest sens la 10 noiembrie curent, angajații Consiliului raional Șoldănești s-au alăturat Campaniei naţionale de înverzire a plaiului  prin colectarea  și plantarea seminţelor de calitate pentru viitorul fondului forestier.

Președintele raionului, dl Nicolae MÎNDRU, vine cu un îndemn către întreaga societate, „pentru implicare și participare activă la Campania naţională de înverzire a plaiului, deoarece viitorul nostru și al copiilor noștri este vizat în mod direct de calitatea pădurilor și suprafețele acestora. Doar împreună putem avea grijă de plămânii verzi ai planetei pentru bunăstarea generaţiilor viitoare”.

Reamintim că Ziua Națională de Înverzire a plaiului “Un arbore pentru dăinuirea noastră” este principala Campanie națională de plantare a arborilor din Republica Moldova și a fost instituită prin Decretul Președintelui Republicii Moldova nr. 27  din 13.02.1995, în scopul implicării societății la înverzirea Plaiului Natal (crearea de noi păduri, fâșii forestiere de protecție a câmpurilor, parcurilor, scuarelor, aliamentelor de-a lungul drumurilor publice, etc.).