Autoritățile locale de nivelul I sau întrunit în ședință

10 noiembrie 2022

La data de 9 noiembrie curent, Consiliului raional Șoldănești în colaborare cu Oficiul Teritorial  Orhei al Cancelariei de Stat, au desfășurat o ședință de lucru cu reprezentanții Autorităților Administrației Publice Locale de nivelul I și II.

La ședință au fost prezenți: Nicolae MÎNDRU, președintele raionului, Victor MĂTRĂGUNĂ, șef al Oficiului Teritorial Orhei al Cancelariei de Stat, Aurica CONDREA, șef adjunct al Oficiului Teritorial Orhei al Cancelariei de Stat, Ruslan RABII, șef SA „Salubritate”, Anatolie COJOCARI, șef ÎS pentru Silvicultură, primarii satelor și comunelor raionului și reprezentanții Agenției Supraveghere Tehnică Centru.

În cadrul ședinței au fost abordate mai multe subiecte de interes comun.

         Ruslan Rabii, șeful SA„Salubritate”a informat primarii privind necesitatea ajustării prețurilor la serviciile furnizate  invitîndu-i  la colaborare și înțelegere.

Șeful  ÎS pentru Silvicultură a reamintit modalitățile de furnizare a lemnelor de foc către cetățenii raionului și a rugat Autoritățile Publice Locale să participle activ în realizarea Planului de acțiuni privind desfășurarea lucrărilor de înverzire a Plaiului în perioada de toamnă a anului 2022 „Un arbore pentru dăinuirea noastră”.

Ședința a urmat cu o prezentare consultativă de către reprezentanții Agenției Supraveghere Tehnică în domeniul urbanismului și eliberării actelor permisive, potrivit planului de activitate cu APL. Reprezentanții APL-urilor, au rămas mulțumiți de informația prezentată, continuând discuțiile și schimbul de păreri și după încheierea ședinței.