Au fost discutate calitatea şi termenele de finisare a lucrărilor de reparaţie a drumurilor raionale

19 octombrie 2020

            Vineri, 16 octombrie 2020, a avut loc o şedinţă de lucru cu privire la etapele de realizare  în raionul Şoldăneşti a Programului guvernamental “Drumuri Bune pentru Moldova. La şedinţă au participat preşedintele raionului Şoldăneşti –Nicolae Mîndru, responsabil tehnic – Elena Draghici, deputat în Parlamentul Republicii Moldova –Svetlana Rotundu şi consilierul raional- Gheorghe Musteaţă.

            Din informaţia comunicată de dna Draghici, lucrările de reparaţie şi întreţinere periodică a drumurilor din cadrul programului au fost finisate  în majoritatea localităţilor din raion, cu excepţia celor din oraşul Şoldăneşti, comuna Dobruşa (care se află la etapa de lucru) şi  comuna Vadul-Raşcov, satele Chipeşca, Pohoarna şi Olişcani, unde lucrările nu au fost încă iniţiate. Din suma totală de 23. 384 000 lei alocate în cadrul programului au fost valorificaţi în jur de 19. 460 370 lei. Demnitarii au venit cu unele recomandări către responsabilul tehnic în ceea ce vizează calitatea lucrărilor realizate dar şi a termenelor în care urmează a fi efectuate cele nefinisate.

            În ceea ce ţine de reparaţia curentă şi capitală a drumurilor raionale (de nivelul II), potrivit informaţiei prezentate de şeful Secţiei Construcţii, Gospodărie Comunală şi Drumuri au fost finisate sectoarele de drum adiacente localităţilor Şoldăneşti, Glinjeni, Poiana, Cobîlea, Vadul-Raşcov şi Şipca. La fel, se apropie de finalizare cele aferente satelor Chipeşca şi Pohoarna. Din totalul surselor de 7, 700 000 lei  repartizate în acest sens , au fost îndeplinite aproximativ 5 milioane de lei. Referitor la lucrările de asfaltare a sectorului de drum Răspopeni-Găuzeni, o procedură repetată de achiziţionare a acestora  se va desfăşura în ziua de joi, 22 octombrie curent.