Asociaţia pentru Drepturile Omului “Lex XXI” a venit cu donaţii la mai multe instituţii publice din raion

19 iulie 2021

În contextul prevenirii și combaterii pandemiei de COVID-19, AO ”Asociația pentru Drepturile Omului Lex XXI” a donat un set de echipamente de protecție și dezinfectanți. Menționăm că, soluții de dezinfectare, săpun, termometre, mănuși și măști, au fost repartizate în 8 Instituții Publice din or. Șoldănești: Inspectoratul de poliţie Şoldăneşti, Azilul de bătrâni şi persoane cu dizabilităţi, Secţia Situaţii Excepţionale Şoldăneşti, Grădiniţa “Mărţişor”, IP “Liceul Teoretic “A. Mateevici”, IP L/T “Ştefan cel Mare”, grădiniţa “Andrieş”

Donația face parte din eforturile comune de răspuns la pandemia COVID-19 și va contribui semnificativ la asigurarea protecției atât a beneficiarilor instituțiilor, cât și a personalului angajat.

Donația a fost făcută de Asociaţia pentru Drepturile Omului Lex XXI care este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul „Tînăr informat – cetățean responsabil!” în r. Șoldănești.

Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin al Uniunii Europene (UE), acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului ”Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei .

În Regiunea de Dezvoltare Centru, partenerii de implementare a proiectului sunt Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă – AGER și AO ADR “Habitat”.