Armata Salvării în vizită la Spitalul raional Șoldănești

28 septembrie 2018

 

La 26 septembrie, într-o vizită de lucru la Spitalul Raional Șoldănești s-a aflat delegația din partea Organizației Internaționale de Caritate Armata Salvării.Din delegație au făcut parte: Annika Ekholm Fröding-director – Serviciu prim-ajutor medical, Las Anders Lygdman -consultant superior-International aid, Galina Burlacu-comandantul diviziei, Ana Stasiuc-lucrător social. Oaspeții au fost întîmpinați de către șeful spitalului,domnul Palii Veaceslav și președintele raionului -Svetlana Rotundu.Domnul Palii s-a împărtășit cu oaspeții cu realizările din ultima perioadă și dotările de care se bucură spitalul, organizînd oaspeților o excursie în fiecare secție a instituției. El a mulțumit membrilor delegației pentru suportul și donațiile oferite anual de către organizație Spitalului Raional,și a exprimat dorința unei colaborări de lungă durată cu ei.
Oaspeții au fost plăcut surprinși referitor la progresele înregistrate privind amenajarea saloanelor,dotarea cu echipament modern si implementarea Proiectelor,care au imbunatatit in mod deosebit conditiile din aceasta institutie.
La finele vizitei, oaspeții au binevoit sa viziteze 2 destinații turistice ale raionului: Stejarul lui Ștefan cel Mare din satul Cobîlea și Mănăstirea Cușelăuca.
Armata Salvării este una din cele mai mari organizații de caritate din lume, având o structura cvasi-militară. La nivel mondial organizația numără mai bine de 1,7 milioane membri, constând in soldați și ofițeri.