Seminar instructiv cu persoanele responsabile de evidenţa militară din primăriile raionului Şoldăneşti.

4 februarie 2019

Joi, 31.01.2019, conform planului de activitate Secţia administrativ – militară Şoldăneşti a desfăşurat un seminar instructiv cu persoanele responsabile de evidenţa militară din primăriile raionului Şoldăneşti.

La seminar  au fost prezente   17 persoane din 23 de primării, la care au lipsit 6 persoane responsabile din localităţile: Glinjeni , Şipca, Mihuleni, Pohoarna, Cotiujenii Mari, Fuzăuca.

Tematica abordată în cadrul seminarului a fost: „Totalurile încorporarii de toamnă 2018- iarnă 2019” la care a fost reliefat  că prin efortul comun   cu autorităţile  publice de nivelul I, Secţia administrativ – militară a  realizat  sarcina principală de încorporare a 22 de recruţi, numărul real fiind de 27  recruţi încorporaţi.

Un alt subiect abordat, a fost începutul perioadei de recrutare a tinerilor cu anul naşterii 2003 şi a celor care pînă la moment nu au fost luaţi la evidenţă militară din  diverse  motive. Aceasta   va începe cu data de 04 februarie 2019. Pînă la moment, aceşti tineri   sunt supuşi doar investigaţiilor medicale.

Totodată  a fost adusă spre cunoştinţa publică  listele actualizate ale participanţilor la luptele din Afganistan, care la data de 15 februarie 2019 cu prilejul aniversării a 30 de ani de la retragerea Trupelor din Afganistan vor fi decoraţi cu medalii jubiliare.din partea Ministerului Apărării al Republicii Moldova.

 

 Maria TIMOFTI – locotenent-major, Şef Secţie  administrativ-militară  Şoldăneşti