15 tineri au participat la Şcoala de toamnă cu tematica “Implicarea tinerilor cu oportunităţi reduse în activitatea CLT din raionul Şoldăneşti “

8 noiembrie 2021

În perioada 02-03 noiembrie 2021, a fost organizată Şcoala de toamnă cu tematica “Implicarea tinerilor cu oportunități reduse în activitatea Consiliilor Locale de tineret din raionul Șoldănești”. 

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Raional al Tinerilor din Șoldănești în colaborare cu Secția Cultură,Tineret și Sport, cu suportul financiar al Consiliului Raional Șoldănești , al Rețelei Naționale a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova și al Primăriei or. Șoldănești.

Școala de toamnă s-a desfășurat  la pensiunea Muze din satul Țîpova, raionul Rezina unde 15 tineri din localitățile raionului Șoldănești, ghidați de Specialistul de Tineret din cadrul Consiliului Raional Șoldănești – Rodica Cazacu, au avut parte  de activitați cu scop educativ, seminare, ateliere de lucru, dezbateri, cluburi de discuții dedicate mai multor subiecte de interes pentru implicarea lor în dezvoltarea comunității din care fac parte dar și pentru a antrena tinerii cu oportunități reduse în activitățile Consiliului de Tineret. 

Obiectivele atinse în cadrul acestui eveniment au fost:

  • sporirea participării tinerilor cu posibilităţi reduse la viaţa din comunitatea lor;
  • atingerea potenţialului maxim al tinerilor cu oportunități reduse prin activităţi de voluntariat şi participare activă ;
  • dezvoltarea unor instrumente de sprijin specializate pentru tinerii cu oportuniți reduse;
  • motivarea tinerilor pentru autoformare şi dezvoltare;
  • dezvoltarea unor procedure şi ghiduri pentru întărirea capacităţii asociaţiilor de tineret și a grupurilor de inițiativă de a acţiona pentru îmbunătăţirea participării tinerilor cu oportunităţi reduse;

Echipa de tineri care au avut fericita ocazie să participe la acest eveniment, aduc sincere mulțumiri administraţiei publice locale, dlui Nicolae Mîndru -președintele raionului Șoldănești, care întotdeauna răspunde necesităților tinerilor din raion, precum și dlui. Vadim Groza -viceprimar al or. Șoldănești pentru suportul financiar oferit la realizarea acestei activități.

Întotdeauna tinerii au fost și vor rămâne forța motrice de dezvoltare și modernizare a unei țări. În acest sens,  scopul şcolii de toamnă este de a încuraja tinerii să fie pro-activi și să-și asume responsabilitatea pentru viitorul lor, începând cu ziua de azi. În cadrul primei ediţii  ne propunem să încurajăm tinerii lideri, care se implică în dezvoltarea localităţii de unde fac parte. Succesul comunităţii depinde de implicarea tinerilor și de responsabilitate lor civică. Astfel, participanții în cadrul școlii de toamnă pot valorifica oportunităţile oferite atât pentru dezvoltarea lor personală, ci şi pentru întreaga comunitate, îndeosebi pentru persoanele mai triste ca ei, care au nevoie cu adevărat de o incluziune socială prin ajutorul semenilor lor.

Secţia Cultură, Tineret şi Sport