15 ianuarie – ZIUA NAȚIONALĂ A CULTURII

14 ianuarie 2022

Ziua Națională a Culturii este marcată anual la 15 ianuarie, în baza Hotărârii Parlamentului RM din 2012 și este organizată de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării începând cu anul 2013, astfel, ziua de 15 ianuarie devine un prilej de a celebra un mare Creator, Mihai Eminescu –  geniul literaturii române, dar și o zi de recapitulare a unui efort asiduu depus de oamenii de creație pe parcursul anului, de a reflecta asupra culturii, în genere, și asupra realizărilor și proiectelor culturale de importanță națională.

Stimați lucrători din domeniul culturii, de sărbătoarea Dumneavoastră profesională Vă adresez cele mai sincere felicitări şi urări de noi împliniri. Dumneavoastră aveţi nobila menire să dezvoltaţi arta, sǎ transformaţi şi să îmbunǎtǎţiţi vădit viaţa spirituală în localităţile noastre, să optați pentru acele condiţii necesare, care vor duce la dezvoltarea culturii.
         Îmi doresc ca munca Dumneavoastră să aibă parte de succese şi recunoştinţa societății în care trăim, să aveți sănătate, perseverenţă în activitatea  zilnică, tărie de caracter în tot ceea ce faceţi, bunăstare și să fiți mereu în lumina frumosului pentru a Vă realiza visele, năzuințele și aspirațiile.

La mulți ani, dragi oameni de cultură!

Cu  aleasă preţuire, preşedintele raionului Şoldăneşti, Nicolae MÎNDRU