„Ziua recrutului” şi a „Sportivului” marcate la Olişcani

20 mai 2019

La  data de 19 mai, curent, pe Stadionul sportiv din satul Olişcani, raionul Şoldăneşti sa  desfășurat ,,Ziua Sportivului şi a Mişcării Olimpice” şi ,,Ziua Recrutului”, organizate de Secţia Cultură, Tineret şi Sport în parteneriat cu Secţia Administrativ-Militară, cu scopul de a promova cultura fizică și sportul precum şi imaginea Armatei Naționale dar şi a serviciului militar în  societate.

Manifestația a debutat cu marşul tradiţional al echipelor de recruţi şi sportivi din 15 localităţi ale raionului Şoldăneşti .
După înregistrarea participanților coloana a mers până la locul desfășurării evenimentului, însoțiți de Garda de Onoare a Republicii Moldova şi Fanfara raională ,,Dumbrava”.

Cu un cuvînt de salut şi încurajare adresat recruților au venit doamna vicepreşedinte al Raionului Şoldăneşti, Nina Florea, șefa Secţiei Administrativ-militare Șoldănești, doamna Timofti Maria, primarul satului Olișcani, domnul Andrian Sveclă, președintele asociației de primari, domnul Alexei Burlacu și alți funcţionari.

Participanții la sărbătoare au avut deosebita ocazia să vadă expoziția de arme și muniții organizată de militarii din cadrul Brigăzii nr.1 de Infanterie Motorizată „Moldova” și un show extraordinar prezentat de Garda de Onoare.

În cadrul evenimentului s-au desfăşurat diferite competiții sportive, precum: alergatul 100 m, 1000 m, ridicarea greutăţii 16 kg, aruncarea grenadei 700 gr. , tracţiuni la bara fixă, tragerea otgonului, ştafeta militară.

Cel mai puternic la ridicarea halterei s-a dovedit a fi Tudor Susac, pe locul I la aruncarea grenadei s-a clasat Victor Erhan, ambii fiind din oraşul Şoldăneşti. La alergările pe distanţa de 100 de metri (categoria băieţi)s-a evidenţiat Vieru Victor or. Şoldăneşti şi (categoria fete)Valeria Paiereli, s.Vadul Raşcov iar la 1000 de metri(c.băieţi) – Petru Paierele, s.Vadul-Raşcov şi (c.fete) Ana Ţurcan, s.Climăuţi de Jos. La probele sportive pe echipe ,,tragerea otgonului” şi ,,ştafeta militară”, locul I a fost acordat sportivilor din or. Şoldăneşti.

Învingătorii au fost premiaţi cu diplome şi premii băneşti din partea Consiliului raional Şoldăneşti.Au fost aduse mulţumiri echipelor, antrenorilor şi arbitrilor participanţi la această activitate sportivă. Vicepreşedintele raionului Şoldăneşti, Nina Florea, a felicitat sportivii cu rezultatele obţinute, dorind tuturor performanţe deosebite şi realizări ambiţioase.

Atmosfera zilei de 19 mai a fost una distinsă, plăcută și plină de sentimente de mândrie față de cei care iubesc şi practică sportul, dar mai ales, pentru cei ce manifestă ataşament faţă de serviciul militar.

Rodica Cazacu, specialist Secţia Cultură, Tineret şi Sport