Ziua Poliției Naționale sărbătorită la Șoldănești

18 decembrie 2017

  La 16 decembrie 2017, la Șoldănești a avut loc festivitatea solemnă consacrată Aniversării a 27-a de la formarea Poliției Naționale a Republicii Moldova.

   Deși ziua lor profesională este marcată anual la 18 decembrie, în acest an Inspectoratul de Poliție Șoldănești a decis să facă o excepție. Ziua de sâmbătă a fost aleasă nu întâmplător. Având în vedere că nu este zi lucrătoare, executând dispoziția IGP și în vederea famializării societății civile cu activitatea polițienească, în cadrul subdiviziunii a fost desfășurată Ziua ușilor deschise. E o inițiativă curajoasă, menită să apropie societatea de poliție. Toți doritorii și curioșii au putut păși pragul Inspectoratului fără nici o sinchiseală sau obstacol. Acea zi a fost una specială pentru colaboratorii poliției. De ce? Au avut vizitatori diferiți decât în zilele obișnuite. Lumea nu a venit să depună plângeri, ci doar a venit să afle cum se lucrează…

    Partea a doua a scenariului sărbătorii profesionale a continuat în căminul de cultură „George Coșbuc”. În calitate de oaspeți de onoare, la eveniment au participat vicepreședintele raionului Șoldănești, Nina Florea, primarii satelor/comunelor, orașului din raion, veterani din domeniu și preotul militar al raionului Șoldănești, Igor Ceban.

    În mesajul său de felicitare, vicepreședintele raionului a ținut să mulțumească întregului efectiv de poliție pentru munca depusă în asigurarea ordinei publice, dorindu-le sănătate, perseverenţă, cutezanţă şi bărbăţie. „Vă felicit, în primul rând, pentru eforturile depuse în îndeplinirea atribuțiilor funcționale, pentru îmbunătățirea indicatorilor de performanță și, implicit, asigurarea unui climat de ordine, siguranță și pace socială în raion. Apropierea de viața comunității pe care o serviți, comunicarea și cooperarea cu cetățenii în rezolvarea problemelor, participarea activă la viața localitaților din intreg raionul Șoldănești vă conferă încrederea, respectul și sprijinul cetățenilor. Iar cetăţenii îşi pun speranţa în dumneavoastră, pentru că determinarea cu care vă faceţi datoria înseamnă garanţia unei vieţi mai liniştite şi sigure. Consiliul raional Șoldănești a susţinut şi va susţine organele de drept, dar și solicită o implicare mai riguroasă a forțelor de ordine în aplicarea tuturor măsurilor de protecție și prevenire a infracțiunilor.

  Vă solicit să dați în continuare dovadă de inteligență, conduită morală remarcabilă și conștiință profesională. În acest moment special, vă mulţumesc pentru buna colaborare şi spiritul de echipă pe care-l manifestaţi cu fiecare ocazie în care atribuţiile de serviciu ne aduc în situaţia de a ne uni forţele în sprijinul cetăţenilor”, a încheiat vicepreședintele raionului.

  Colaboratorii care au înregistrat rezultate înalte pe parcursul anului 2017 au primit Diplome de onoare, semnate de către președintele raionului.

  Cu mesaj de felicitare și înmânări de Diplome din partea Ministerului Afacerilor Interne și a IP Șoldănești, pentru colaboratorii poliției a venit și șeful interimar al Inspectoratului de Poliție, Vadim Pîrău, el dorindu-le frumoase realizări, succese şi pace în nobila activitate ce o desfăşoară întru binele poporului şi prosperarea ţării. De asemenea, polițiștii au primit Diplome și Mențiuni din partea Secției Administrativ-Militare, a Secției Situații Excepționale, dar și din partea primăriei orașului Șoldănești și a satului Cobîlea.

  Festivitatea a culminat cu un program artistic, prezentat de orchestra de muzică populară „Trandafirii”, condusă de Ion Lupu.

IMG_1980
IMG_1980
Aperture: 4Camera: Canon EOS 1200DIso: 800Orientation: 1
« 2 de 40 »