Viceprim-ministrul pentru reintegrare în vizită de lucru la Şoldăneşti

6 februarie 2020

Joi, la data de 6 februarie 2020 la Şoldăneşti a venit într-o vizită de lucru viceprim-ministrul pentru reintegrare – Alexandru Flenchea. Cu această ocazie, în sala de şedinţe a Consiliului raional Şoldăneşti au venit funcţionari, primari, demnitari, reprezentanţi ale instituţiilor publice şi serviciilor desconcentrate din teritoriu, consilieri raionali. La eveniment au mai participat: Marin Bodrug – reprezentant al Cancelariei de Stat, consultant principal din cadrul Biroului politici de reintegrare şi Ana Puşneac- şef al Oficiului Teritorial Orhei al Cancelariei de Stat.

Evenimentul a debutat cu mesajul de salut din partea preşedintelui raionului Şoldăneşti – Nicolae Mîndru, în care a făcut o prezentare a raionului Şoldăneşti, comunicînd despre etapa de dezvoltare la care se află unitatea administrativ-teritorială la moment. Apoi a urmat runda de întrebări la care persoanele interesate şi-au exprimat opinia vizavi de cele mai actuale şi stringente probleme cu care se confruntă zilnic. Domnul viceprim-ministru a fost receptiv solicitărilor, venind cu răspunsuri şi soluţii la unele dintre ele, oferind audienţei explicaţii asupra întrebărilor care îi frămîntă.

În ultimii 3 ani, conform Programului de Reintegrare pentru localităţile din Zona de securitate au fost alocate surse financiare în sumă de 3 456 800lei. Alocaţiile bugetare au fost îndreptate pentru activităţi de dezvoltare şi modernizare a instituţiilor educaţionale, de întreţinere a clădirilor şi iluminare stradală. La moment, pentru anul 2020  la Biroul politici de reintegrare au depus proiecte pentru finanţare 5 primării din raionul Şoldăneşti.