Veteranii celui de-al 2-lea Război Mondial felicitați cu prilejul Zilei Victoriei

7 mai 2021

În fiecare an,  marcăm Ziua Victoriei poporului sovietic asupra Germaniei fasciste. 9 mai fiind ziua în care sunt comemorați în întrega Moldovă (și nu numai) eroii care au luptat și au căzut în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Manifestăm profund respect pentru eroismul buneilor şi a străbuneilor noştri, nu doar pentru cei căzuţi pe cîmpul de luptă, care au ţinut piept duşmanului , dar şi pentru cei care au contribuit la făurirea Victoriei comune în spatele frontului, care au reuşit să supravieţuiască în timpul de restrişte al ocupaţiei fasciste.

În prezent, în raionul Șoldănești  au rămas în viață 2 veterani eroi și o văduvă participanți la  acel tragic război.

În ajunul acestei sărbători cu semnificații istorice deosebite, vicepreședintele raionului, dl Vasile Macovei, cu flori, recunoștință și un suport financiar a fost în vizită la unul din eroii noștri – Dl Anton Solovei, care locuiește în s.Cușmirca și la văduva Șerban Agafia, care locuiește în s.Samașcani.

În cadrul vizitei au fost adresate alese cuvinte de omagiu la adresa eroilor, dar și mulțumiri pentru pacea dăruită generațiilor de după război, pentru liniștea și frumusețea vieții pe care o trăim astăzi.Cu lacrimi în ochi și pe chip înțelepciune, veteranii au povestit mici episoade din acele triste timpuri prin care au trecut cu greu și s-au rugat Celui de Sus să nu mai fie războaie în lume niciodată.

În imagine: văduva de război – Șerban Agafia