Turneul Republican la Judo

3 iunie 2019

Duminică, 2 iunie 2019, Consiliul Raional Şoldăneşti prin intermediul Direcţiei Învăţământ şi al Secţiei Cultură, Tineret şi Sport în parteneriat cu Şcoala Sportivă din oraşul Şoldăneşti a organizat Turneul republican la lupte Judo pentru copii şi tineret.

În cadrul competiției desfășurate în incinta Liceului Teoretic ,,A.Mateevici” au participat peste 120 tineri din raioanele Soroca, Sîngerei, Floreşti, Rîbniţa, Rezina, Şoldăneşti. Evenimentul a fost deschis de vicepreşedintele raionului Şoldăneşti, Nina FLOREA care le-a urat succes tuturor participanților și le-a mulțumit organizatorilor și sponsorilor pentru implicare.

          Cele mai multe locuri de frunte le-au obținut sportivii din orașul Şoldăneşti şi cei din satul Climăuţii de Jos. Învingătorii au fost premiaţi cu trofee, medalii şi diplome din partea Consiliului raional Şoldăneşti. Sponsorul activităţii a fost Gospodăria Ţărănească ,,Cojocaru Ruslan Nicolai”, satul Parcani.

Turneul s-a desfăşurat într-o atmosfera de prietenie nespus de plăcută și plină de voie bună.

Scopul acestei activităţi a fost dezvoltarea şi popularizarea luptei Judo în Republica Moldova, schimbul de experienţă între sportivi şi antrenori, precum şi perfecţionarea măiestriei sportive a tinerilor luptători.

  Rodica Cazacu, Specialist Secţia Cultură, Tineret şi Sport