Totalurile Campionatului raional de fotbal

9 noiembrie 2021

          “Oricine a inventat fotbalul, ar trebui să fie venerat ca un zeu” – Hugo Sanchez.

Fotbalul reprezintă unul din fenomenele epocii moderne, fiind cea mai populară activitate sportivă de pe planetă. La  data de 07 noiembrie 2021, Secția Cultură, Tineret și Sport în colaborare cu Asociația Raională de Fotbal și Primăria Șoldănești, cu suportul financiar al Consiliului Raional Șoldănești, au organizat decernarea învingătorilor ,,Campionatului raional la fotbal” și a ,,Cupei Președintelui Raionului Șoldănești” ediția anului 2021, care  au drept scop remarcarea realizărilor şi performanţelor fotbaliștilor, dar și a celor care au contribuit nemijlocit la organizarea și desfășurarea competițiilor pe parcursul a patru luni consecutive.

Reiterăm, că începând cu data de 3 iulie s-a dat start Campionatului raional de fotbal, ediția 2021, la care au participat 10 echipe din localitățile raionului Șoldănești, și anume: Poiana, Alcedar, Olișcani, Cotiujenii Mari, Răspopeni, Pohoarna, Sămășcani, Cușmirca, Șipca și Mihuleni.

           Cupa şi premiul pentru locul I în valoare de 4000 lei din cadrul  ,, Campionatului raional la fotbal”  au fost câştigate de echipa satului Pohoarna. Pe locul II s-au plasat fotbaliştii satului Poiana, care au primit premiul bănesc de 3000 lei, iar echipa satului Răspopeni a obţinut locul III şi premiul de 2000 lei.

  În cadrul acestui eveniment pe stadionul orăşenesc Şoldăneşti  s-a desfășurat finala ,,Cupei Președintelui Raionului Șoldănești” disputată între echipele satului Alcedar și Poiana. Învingătoarea competițiilor fiind echipa satului Poiana, care s-a întors cu deminitate și mândrie  în localitatea de baștină.

De asemenea, au fost desemnați cei mai buni jucători ai Campionatului raionului Şoldăneşti  de fotbal ediția 2021, cărora li s-a acordat diplome şi menţiuni în valoare de 200 lei și anume:

-Cel mai bun  Atacant – Alexei Șarpe, echipa s.Poiana;

-Cel mai bun  Mijlocaş – Dumitru Iacobina, echipa s. Poiana;

-Cel mai bun Fundaş – Arcadie Chibercea, echipa s.Poiana,

-Cel mai bun Portar – Vitalie Botnari, echipa s.Pohoarna;

-Cel mai bun Golgheter – Anatolie Tîltu, echipa s.Pohoarna;

-Cel mai Tânăr jucător – Vladimir Mija, echipa s.Cotiujenii Mari;

-Cel mai în vârstă jucător – Vladimir Snițari, echipa s.Răspopeni..

Titlul de Cea mai disciplinată echipă pe întreg parcursul campionatului a fost acordat echipei satului Pohoarna.

Primăria satului Răspopeni a fost decernată pentru pregătirea și amenajarea celui mai bun teren sportiv organizat la desfășurarea competițiilor sportive din cadrul ,,Campionatului raional la fotbal, ediția anului 2021”.

Cei mai buni arbitri au fost menționați cu medalii, diplome și cuvinte de recunoștință pentru munca generoasă și răbdarea demonstrată în teren, și anume: Vișniovîi Alexandru, Baltaga Vadim, Roșca Oleg, Gligor Vladimir, Grosu Simion, Podirioghin Ion.

Au fost aduse sincere mulțumiri Consiliului Raional Șoldănești în persoana președintelui raionului Șoldănești – Nicolae Mîndru, pentru suportul financiar oferit din bugetul alocat pe domeniul sport, Secției Cultură, Tineret și Sport și Asociației Raionale de Fotbal pentru organizarea evenimentului, Primărie orașului Șoldănești în persoana viceprimarului or. Şoldăneşti – Vadim Groza, pentru gazdă și implicare la amenajarea stadionului, tuturor primarilor care au pus umărul la susținerea echipelor și datorită cărora a fost posibilă desfășurarea campionatului, Căminului de Cultură ,,G.Coșbuc” din or.Șoldănești pentru sonorizarea evenimentului și tututor fotbaliștilor, arbitrilor, echipelor  și suporterilor, dar nu în ultimul rând Centrului Medicilor de Familie pentru oferirea primului ajutor medical pe teren , precum și angajaților Inspectoratului de Poliție Șoldănești care au asigurat ordinea publică la nivel , de fiecare dată, pe parcursul a patru luni consecutive.

                Un mare  mulțumesc pentru contribuția, promovarea și sufletul depus la dezvoltarea acestui domeniu din partea dlui Președintel al Raionului Șoldănești, Nicolae Mîndru au primit toți cei implicați la desfășurarea competițiilor fotbalistice.


Secţia Cultură, Tineret şi Sport Şoldăneşti