Tinerii din raionul Șoldănești instruiți în vederea monitorizării eficienţei şi transparenţei procesului de implementare a planurilor locale de mediu

28 aprilie 2021

În perioada martie – aprilie 2021, peste 50 de tineri din raionul Șoldănești au participat la 4 instruiri în vederea monitorizării eficienţei şi transparenţei procesului de implementare a planurilor locale de mediu.
          În cadrul celor 4 instruiri tinerii au fost informați despre posibilitatea oricărui cetățean de a monitoriza strategiile dezvoltării și implementării politicilor publice locale și regionale în sectorul protecției mediului. Tematicile instruirilor au vizat următoarele subiecte: ”Administrațiile Publice Locale și Instituțiile Publice – competențe și obligațiile angajaților lor” , ”Modalităţile de implicare în procesul de luare a deciziilor şi de monitorizare a lor la nivel de comunitate”, ”Date deschise. Modalităţi de obţinere şi utilizare a informaţiilor cu referire la achiziţiile publice date despre bunurile imobiliare înregistrate pe teritoriul RM”, ”Deșeurile – o problemă sau o resursă?”.
          Scopul instruirilor constă în abilitarea tinerilor raionului Șoldănești pentru participarea activă în procesul de monitorizare a implementării politicilor locale de mediu la nivel regional.

Cursurile au fost organizate de Asociația pentru Drepturile Omului Lex XXI care este beneficiara a Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul „Tînăr informat – cetățean responsabil!” în raionul Șoldănești.
         Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin al Uniunii Europene (UE), acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului ”Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei .
În Regiunea de Dezvoltare Centru, partenerii de implementare a proiectului sunt Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă – AGER și AO ADR “Habitat”.

Asociația pentru Drepturile Omului Lex XXI