Seminar pentru agenții economici din agricultură și prestatorii de servicii și inputuri agricole

4 februarie 2020

La 31 ianuarie 2020 Direcția Agricultură și Alimentație a Consiliului raional Șoldănești a organizat un seminar informativ cu producătorii agricoli din localităţile rurale. Au participat: conducători și specialiști din colectivele agricole corporative, conducători de gospodării țărănești, fermieri care își prelucrează cotele individual, specialiști în reglementarea proprietății funciare din primării, specialiști din serviciile desconcentrate în teritoriu care activează în domeniul agricol, reprezentanți ai băncilor comerciale și diferitor companii și structuri de comercializare a semințelor, pesticidelor, fertilizanților, carburanților, tehnicii agricole, a sistemelor de irigare.

Cei peste 35 de participanţi la această întrunire au fost familiarizaţi cu varietatea produselor propuse de 15 furnizori şi producători aşa ca: SA “Moldagrotehnica”; SRL „Imexagro”; SRL „WeTrade”; SRL ”Agrostoc”; SRL ”AgroDorSucces”; SRL ”Biotop Soluții”; SRL ”AgroMotor”; SRL ”AgroDoctor”; ICS ”Limagrain Moldova”SRL; SRL ”Mecagro”; SRL ”ElitAgroComplex”; SRL ”Forever”; Fabrica de conserve „Orhei Vit”; Mobias Banca SA

Seminarul a fost deschis de către preşedintele raionului, d-nul Nicolae Mîndru, care a vorbit despre importanţa complexului agroindustrial în perspectiva economică de dezvoltare a raionului Șoldănești.

Șeful Direcției Agricultură și Alimentație (DAA), d-nul Andrei Muțuțchi a salutat prezența participanților și le-a comunicat despre starea critică a culturilor de toamnă, dar și unele aspecte de ameliorare a acestora în condițiile climaterice nefavorabile la moment.

La acest eveniment au fost prezenți și specialiștii de la Institutul Agricol din Tiraspol. Aceștia se ocupă cu selecția și producerea materialului semincer de legume, avînd pe teritoriul Institutului și o mini-fabrică de conserve. În acest scop ei și-au prezentat ofertele sale cu hibrizi de semințe de legume, promovîndu-le printr-un stand cu conserve fabricate din propria recoltă.

Ulterior prezentărilor au avut loc dezbateri pe tematicile abordate, astfel încît toți participanții la seminar s-au prezentat a fi activi și entuziasmați de rolul acestor întruniri comune.

Direcţia Agricultură şi Alimentaţie