Șeful statului în vizită de lucru în raionul Șoldănești

28 aprilie 2020

La 28 aprilie curent, în raionul Șoldănești a fost într-o vizită oficială președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. Prima destinație pe care a vizitat-o a fost  gospodăria agricolă  SRL ”VaGaDi” specializată în cultivarea fructelor și cerealelor ce aparține lui Belous Vasile din satul Curătura, comuna Alcedar. Președintele țării a venit însoțit de ministrul agriculturii, Ion Perju. Gazda a fost reprezentată de președintele raionului Șoldănești, Nicolae Mîndru, vicepreședintele raionului , Vasile Macovei și șeful Direcției Agricultură și Alimentație, Andrei Muțuțchi . Agricultorii au comunicat șefului statului cele mai stringente probleme cu care se confruntă la moment, precum cele legate  de irigarea culturilor agricole, asigurare cu apă potabilă dar și de gazificare a unor localități din raion. Delegația a examinat depozitele întreprinderii dar și tehnica din dotare. Totodată, cei prezenți au vizitat la fața locului unele din plantațiile  întrepinzătorului.

Apoi, președintele țării a fost în vizită la veteranul celui de-al 2-lea Război Mondial din satul Cușmirca, Solovei Anton pe care l-a decorat cu Ordinul republicii . Șeful statului și-a exprimat respectul enorm față de veteran, dorindu-i liniște sufletească și sănătate familiei sale, felicitându-l în mod anticipat cu aniversarea  a 70 de ani de la marcarea Zilei victoriei.

În acest an veteranul Solovei Anton va împlini vîrstă de 95 de ani

Profitînd de acest prilej, președintele raionului Șoldănești l-a felicitat pe veteran   adresîndu-i  un mesaj de  felicitare prin care și-a exprimat înalta sa prețuire, dorindu-i  sănătate, bucurii și multe împliniri.

În cursul vizitei, șeful statului a fost la Spitalul raional Șoldănești, unde a examinat condițiile și dotarea instituției cu cele necesare pentru combaterea epidemiei. Spre fine, delegația a fost la fabrica de  panificație din orașul Șoldănești a SRL ”Brodețchi”.

 Vizita a avut drept scop familiarizarea cu situația epidemiologică din teritoriu dar și discutarea măsurilor și soluțiilor anticriză cu conducerea raionului. Aceasta a fost prima vizită oficială a șefului statului în raionul Șoldănești .