Ședința de raportare a Inspectoratului de poliție Șoldănești pentru perioada semestrului I al anului 2019

16 iulie 2019

La 12 iulie curent a avut loc ședința de raportare a activității Inspectoratului de Poliție Șoldănești pentru perioada semestrului I al anului 2019. La ea a participat și președintele raionului Șoldănești, Nicolae Dorogan.

În cadrul ședinței șefii subdiviziunilor au vorbit despre progresele și deficiențele activității inspectoratului, modul de implementare a unor proiecte comunitare, dar și despre evoluția ratei criminalității din raionul Șoldănești, raportându-le la perioada similară a anului precedent.

Șeful-adjunct al Inspectoratului de poliție, Vadim Pîrău, a calificat activitatea inspectoratului pentru perioada raportată drept satisfăcătoare și a enunțat principalele priorități și obiective ale Inspectoratului de poliție Șoldănești pentru perioada semestrului II al anului 2019, precum: intensificarea activității efectivului IP în vederea scăderii nivelului infracțional; asigurarea îmbunătățirii comunicării între cetățeni,  APL și poliție; asigurarea amplificării sentimentului de siguranță a cetățenilor; sporirea sentimentului de încredere și de formare a unei imagini pozitive a cetățenilor despre activitatea  poliției; promovarea parteneriatului de colaborare cu societatea civilă și altele.

După prezentarea raportului, domnul Dorogan, analizând informația prezentată, a făcut referire la cele mai stringente probleme din teritoriu, precum insuficiența colaboratorilor în teritoriu, necesitatea unei colaborări mai strânse dintre primari și polițiștii de sector, asigurarea mijloacelor de protecție a minorilor aflați fără supraveghere a căror părinți sunt plecați peste hotare. Totuși, el a apreciat efortul zilnic al colaboratorilor de poliție în vederea protecției drepturilor cetățenilor, venind cu recomandări practice pentru a soluționa problemele date, posibile doar prin aportul întregului efectiv de poliție.

Secția Administrație Publică