Despre implementarea proiectului de eficienţă energetică în anul 2019

8 februarie 2019

Ședința Comitetului Director Local privind Proiectul de Servicii Publice ”Sporirea eficienței energetice a L/T “A.Mateevici” din oraşul Șoldănești”

Membrii Comitetului director local (CDL) al proiectului ”Sporirea eficienței energetice a LT A.Mateevici din or. Șoldănești” s-au întrunit joi, 07 februarie 2019, în cadrul celei de-a patra ședințe ordinară, organizată în incinta Consiliului Raional Șoldănești.
Ședința a fost prezidată de dna Florea Nina, vicepreședintele raionului Șoldănești, în mesajul său de salut, dumneaei a ținut să menționeze necesitatea participării active a fiecărei părți interesate în realizarea cu succes a proiectului. La eveniment au participat: Andrei Cojocaru manager de proiect, Constantin Enciu consultant regional GIZ/MSPL, Grigorii Cernenchi consultant regional GIZ/MSPL, Irina Morari reprezentant al Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Elena Spînu consultant GIZ/MSPL, Ion Meleşteanu expert Institutul Dezvoltare Urbană (IDU), Aliona Pînzari director al L/T “A.Mateevici”, membrii CDL.

Invitații și membrii CDL au audiat raportul cu privire la implementarea proiectului pentru trimestrul IV al anului 2018. În acest context, Cojocaru Andrei, managerul local al proiectului, a prezentat principalele activități desfășurate în decursul lunilor octombrie-decembrie 2018. Conform agendei s-a examinat planul de implementare a proiectului pentru trimestrul trimestrul I al an.2019,  totodată fiind aprobate modificările în Planul operațional de implementare a proiectului (PIP).

Scopul acestui CDL este să ofere soluții pentru eventualele problemele  cu care  s-ar putea confrunta grupul de lucru sus-menţionat pe parcursul implementării proiectului, precum și  asumarea  unui grad sporit de responsabilitate părților implicate.

Cojocaru Andrei- Manager de proiect 

Mai jos puteţi face cunoştinţă cu conţinutul Raportului cu privire la implementarea proiectului pentru trimestrul IV al anului 2018  precum şi Planul operațional de implementare a proiectului pentru anul 2019:

PIP_an.2019_EE_L.T.A_Mateevici Raport_tr.4_an.2019_EE_Soldanesti

*************

Proiectul “Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic Alexei Mateevici din or. Șoldănești” este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și Agenția de Dezvoltare Regională Sud. Acest proiect este sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).